instagram

pátek 26. září 2014

Low carb chléb

Tady máme chlebík v akci :) S tvarohem a vajíčkem :)

Ahoj!
Uznala jsem konečně za vhodné se vám konečně po čase ozvat, tak mě tu máte :) To, co teď zažívám, nemá v mém životě zatím konkurenci. Jak jistě víte, v tanečních jsem se seznámila s Honzou, se který, je to teď už prostě tutovka. Jsem šťastně zamilovaná, tudíž mi nic nechybí. Je strašně moc milej, hodnej, něžnej a nevím co všechno :) Láska dokáže divy... ♥♥♥
Zdravě pořád jím, ale Jillian jsem neviděla už dva týdny :D Taky jsem za tu dobu hodně zhubla, protože když jste zamilovaní, nemyslíte na nic jiného než na NĚJ. Ale nelituju toho :) Pořád mi skládá komplimenty, jak mi to sluší a podobně. Podle něho jsem na tanečních nejkrásnější a nenechá si mě sebrat jiným tanečníkem :D
Prostě ho miluju a bez něj by to už asi nešlo. Nejvtipnější ale na tom je, že chodí s mým bratránkem do třídy :D



Také sem přidám recept na low carb chleba, na který jste se ptali už v předminulém článku, tak tady ho máte ;) Je na něm fantastické, že obsahuje strašně moc semínek a hodně bílkovin, takže zasytí více než obyčejný chleba.

Na jeden menší bochník budete potřebovat:
  • 2 dl lněných semínek
  • 3 lžíce celozrnné mouky (já použila celozrnnou žitnou)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička soli
  • 1 dl slunečnicových semínek
  • 1 dl sezamu
  • vanička měkkého tvarohu
  • 6 vajec
V první řadě si předehřejte troubu na 180 °C. Začnete tím, že smícháte zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience. Dále smícháte všechno dohromady, popřípadě trochu pomixujete, aby chléb nebyl kvůli tvarohu hrudkovitý, nalejete do chlebové formy a pečete hodinu a patnáct minut.
Je to opravdu jednoduchý recept a myslím, že ho zvládne každý začátečník. Jen se, prosím, neděste těch šest vajec, já jsem byla z toho docela na větvi, ale stačí něčím rozptýlit mamku a vůbec si toho nevšimla :D Ostatní členové rodiny také ochutnali a dokonce mi můj první chlebík pochválili :) Mně chutnal strašně moc, hlavně díky vysokému obsahu semínek, které opravdu miluju. Můžete ho jíst jak na slano, tak na sladko.
Hodně štěstí s pečením!

A tady ho už máme po upečení s uzeným tofu, mrkvičkou a cuketkou :)


Takhle vypadal po upečení :)

21 komentářů:

  1. Wow, velmi zajímavé, tolik vajec, to jsem ještě neviděla ! :-O :-) Moc pěkné Luci !

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je moc dobře, že vám to spolu jde, snad to dlouhodobě vydrží :) Ten pocit ti je přeji:)
    Pěkný recept:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Strasne ti ten vztah zavidim, jen si uzivej a kolik vazis?:O ten vhleba vypada skvele!:-) uz se smiruji xD a me to cappuccino chutnalo xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska ráno jsem se vážila a překvapilo mě číslo 50 :D Myslím ale, že většina z toho budou svaly, protože jsem dlouho necvičila a předtím jsem byla (ještě pořád jsem) nachlazená.

      Vymazat
  4. Děkuju moc :) Určitě můžeš nahradit sezam něčím jiným, já jsem to takhle udělala s dýňovými semínky a místo toho jsem tam šoupla víc slunečnicových :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá moc chutně! A tobě to taky sluší!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. ten vypadá suprově :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem za tebe moc šťastná a strašně ti to přeju - já jsem z tanečních vydeptaná, protože na ně jdu už v pondělí.. ._.
    Škoda že jsem si recept nepřečetla minulý týden, měli jsme upéct do školy chleba a já pekla žitný, který se ale VŮBEC nepovedl :D vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
  9. Kočičko, tohle se tak krásně čte... takovýhle optimistickký a šťastný články by měli psát všichni :-))) moc ti to přeju :-* chlebík opět můžu maximálně pochválit, protože sama si ho ukuchtit je u mě nemožné, kuchařka ze mě asi nikdy nebude xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom není ale vůbec nic těžkého - smícháš pár ingrediencí, upečeš a hotovo :D

      Vymazat
  10. Díky za podporu :) Taky si myslím, že je to důležité, protože mám v plánu v příštích letech chodit i na plesy, apod. a navíc se mi hrozně líbí ten "vstup do společnosti", etiketa a samozřejmě možnost se udělat krásnou princeznou. :) Já se těším až si půjčím šaty na věneček - sním o nějakých sněhově bílých "antických"... :)
    Ano, na taneční půjdu bez brýlí, vezmu si čočky. Ty moje brýle by se tam moc nehodily :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jo, tlačit nebudu, nechám to na "osudu", jestli se dáme dokupy xD Jojo, být vyšší je super xD

    OdpovědětVymazat
  12. to s přítelem je úžasné, je super, že jsi šťastná, hrozně ti to přeju! :) a určitě má s tou krásou v tanečních pravdu, jsi fakt hrozně hezká, u každé tvé fotky tiše závidím :)
    všichni teď pečou chleby, taky bych měla nějaký už zkusit :) ale za ty vajíčka by mě asi mamka zabila, kdyby to viděla, nesnáší tu mou mega spotřebu vajec :D

    OdpovědětVymazat
  13. No jo, teoreticky to nezní tak těžko jako v realitě :-/ nechceš mi ho poslat?? mimochodem, proč furt komentuješ u sto let starýho článku?? kdo to má hledat, příšerko??

    OdpovědětVymazat
  14. Aha, to se i u tebe dělá taky a dokonce tam žádný články nenajdu, jen tvý komentáře k blogilates, takže k tobě chodím přes oblíbené co jsem si dala do menu... nechápu že někdo, třeba Zoey (teď už Jenny ale jási na to prostě odmítám zvyknout) tam mají přesměrování na blog a my dvě na google+ který ani nepoužívám :-/ nevíš co s tím? (nebo někdo jiný?)

    OdpovědětVymazat
  15. Mě ty jídelníčky přijdou otřesné:/ Neboj, známky budou v pohodě:)

    OdpovědětVymazat
  16. No tak to si někdy upeču! :))

    http://mywaytofitness.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Taky se mi okno stalo poprvé xD A už nechci! xD

    OdpovědětVymazat
  18. Já jedu nízkosacharidovku už měsíc a jsem spokojená, konečně hubnu. Díky za tvoji inspiraci, chlebík vyzkouším, už jsem pekla bulky se skyrem a byly dobré. A ta moje denní spotřeba vajec :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)