instagram

neděle 15. listopadu 2015

Later

Ahoj!
Takže... asi bych měla začít omluvou. Nepřispěla jsem sem na blog už téměř tři měsíce. Dřív bych si takovou dobu bez blogování nedokázala představit, ale teď je to trošku jinak. Nebudu se tady vymlouvat na školy, povinnosti a tak, protože to bych k vám nebyla stoprocentně upřímná. Samozřejmě že chodím do školy a tak, ale hodinku času jsem si mohla najít.

Zkrátka a dobře jsem se potřebovala soustředit na reálný život, a ne na ten virtuální. Za tu dobu se toho tolik událo! Někdy ani nemůžu uvěřit vlastním očím. Ale asi to vezmu pěkně po pořádku, ale pochybuji, že tento článek nebude chaotická a neuspořádaná změť myšlenek. Takže si uvařte kafe a jdeme na to!

Jak asi většina z vás ví, jsem nyní ve třetím ročníku na gymplu a rozhodně to není procházka růžovým sadem. Říká se, že třeťák je nejlehčí. Ano, to je, ale je to předmaturitní rok, a to znamená, že už se musíte nějakým způsobem připravovat na maturitu. Já osobně budu maturovat z češtiny (tak ne asi), angličtiny, němčiny a zsv (základy společenských věd). Nejsem vůbec technický typ, takže matiku nebo fyziku u mě v žádném případě neočekávejte!

Na začátku školního roku, jsem si myslela, že bych mohla vysvědčení vytáhnout na vyznamenání, ale po pár dnech jsem zjistila, že to bude oříšek. Nechtějte ani vědět, co mi momentálně vychází za známky! Ale tím víc si uvědomuji, že známky na pololetí nejsou tak důležité jako samotná maturita.

Tuším, že vás asi škola nezajímá, protože tenhle blog měl být původně o jídle a o cvičení. Abych se přiznala, v poslední době jsem přestala tolik řešit jídlo, jím na co mám chuť a cítím se tak nejlépe, jak jsem se kdy cítila! Jak vzhledově, tak vnitřně. Vím, že nemám nejdokonalejší postavu, ale já se prostě cítím dobře. A to mi nikdo nevymluví. A to je, myslím, obrovský pokrok. Od dob, kdy jsem sledovala kalorickou hodnotu každého sousta, je tohle velké osvobození. Najím se kdy, mám hlad. Když si chci dát kousek čokolády, neváhám ani minutu, protože vím, že svoji chuť na sladké ničím neoklamu a lepší je si vzít kousek čokolády teď než celou čokoládu za pět minut, kdy už ty chutě budou tak velké, že je prostě neovládnu. To samé se zdravým jídlem. Mám pořád ráda vyváženou stravu, ale už to není pro mě hlavní priorita. Nejdůležitější pro mě je, že mi to jídlo chutná a nic víc neřeším.

U cvičení to je nastejno. Snažím se opravdu pravidelně cvičit, abych aspoň trochu vyrovnala nedostatky ve stravě, ale když mi tělo vyloženě říká, že tohle už bylo moc a jsem unavená, necítím se provinile za to, že jeden či dva dny necvičím. Prostě je ve všem potřeba najít rovnováhu.

Za tu dobu jsem pokročila i ve vztazích k lidem a tak obecně. Nejradši bych pořád někam chodila a něco dělala než sedět doma. Prostě nedokážu někde sedět v klidu a nic nedělat nebo se nedejbože učit! To dělám, když je to opravdu už nutné :D Nejlépe když ráno v autobuse zjistím, že nic neumím a začnu se učit. To mi opravdu jde. Zrovna včera jsme si dělali ve škole test osobnosti a mně vyšel extrovertní sangvinik. Nevím, co je na tom pravdy, ale každý o mně říká, že prostě nikde nejdu přeslechnout.

A abych nezapomněla! V některých ze svých článků jsem se zmiňovala, že dělám autoškolu. Tu již mám touto dobou hotovou a řidičák v kapse!

No a protože jsem všechno pečlivě dokumentovala, tady máte krátký report do mého života. I když toho jídla tam moc nebude... Moje hlavní priorita při přípravě jídle je, aby to zabralo co nejméně času a zasytilo, takže na nějaké zdobení už mi nezbývá kapacita :D

To když máte mezi vyučováním tři hodiny volna a máte chuť na pořádně velký kafe! A že bylo dobrý, snad nemusím připomínat


Minulý týden jsme se vydal s kamarádkou do Brna na veletrh vzdělávání. Byl to výlet za všechny prachy, a to doslova. Z našeho města jsme jely vlakem do Brna a poté tramvají na výstaviště. Koupily jsme si jízdenku, přijdeme do šaliny a říkáme si, že na výstaviště je to kousíček a nemusíme si označit jízdenku, protože nás nikdo nevidí. Jenže co se nestane! Na druhé zastávce nastoupil revizor a chce po nás jízdenku. Neumíte si ani představit, jak jsme nadávaly poté, co po nás chtěl 800 Kč jako pokutu. Nikdy předtím se mi nic takového nestalo, revizora jsem viděla podruhé v životě a hned si to odskáču :D
Dnes už si z toho děláme srandu a prohlašujeme, že jsme jely VIP tramvají :D
Potom nás ještě čekal Gaudeamus, ale po tomhle zážitku nás to tam moc nebavilo. Akorát jsem se přesvědčila že MUNI bude určitě dobrá volba a nikam jinam než do Brna nechci. Pokažený den jsme zakončily kafíčkem a muffinem ve Starbucksu. Jedním slovem vynikající!


Včerejší po cvičení. Aneb když po workoutu vypadáte hezky, je to jako kdybyste necvičili! (omluvte ten ručník.. nějak záhadně se tam ocitl O:)

Nejlepší čokoládka na zahnání všech starostí!

Taková menší večeře :D



Honzík slavil narozeniny ♥ Nemohla jsem zůstat pozadu a musela jsem mu upéct oreo cheesecake! 


Nejlepší okurková limonáda!

Dnešní kašička pro lepší den :)

Jednou v srpnu na výletě :)

V Anglii jsme navštívili Starbucks rovnou třikrát! 

Na jazykovém pobytu v Anglii :) Moc jsme si to tam užily!





Vzpomínková fotka z minulého roku v říjnu... Pamatuju si, jak jsme si s miláčkem udělali procházku na rozhlednu jako oslavu našeho malého výročí :) Někdy si říkám, jestli se tak změnil můj pohled na svět a na všechno, nebo jsem jen dospěla? Od mých osmnáctých narozenin mi připadá všechno jinak... 


Myslím, že pro dnešek by to stačilo a já se na vás budu těšit příště! :)


18 komentářů:

  1. Taky to tak mám, prostě najednou vnímám svět jinak :) Možná člověk fakt dospívá, ačkoliv ty dětské chvilky jsou občas taky potřeba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt no... A že si těch dětských chvilek užívám :D Čím jsem starší, tím víc se chci vrátit do dětských let :D

      Vymazat
  2. Určitě je reální život důležitější než ten virtuální. Tak si ho užívej :-). A když stihneš občas napsat na blog, tak to bude fajn. Ale na to podle mne člověk musí mít opravdu náladu a chuť. Je zbytečné si z toho udělat další povinnost. Těch je i bez toho dost ;-)
    A gratulace k řidičáku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit, ale problém je, že dochází inspirace :D Díky :)

      Vymazat
  3. Třeťák nejlehčí? :D Já bych se tam NIKDY nevrátila a to jsem ve čtvrťáku a čeká mě maturitka :D :( Jinak vy můžete maturovat jen ze 4 předmětů? :( My musíme 5,achjo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám, že je úplně lehký, ale spíš jsem se naučila, co platí na kterého učitele, takže taháček sem, taháček tam :D A navíc se ve třeťáku hodně využívají věci, které jsem se naučila v prváku a druháku. Jo a taky nám ubylo hodně předmětů, což je rozhodně výhoda :)

      Vymazat
  4. Krásné fotky :) je super, že si užíváš. A vyznamenání je sice super, ale nemá cenu se kvůli němu trápit :) MUNI jedině doporučuji :D a s těmi revizory- jela jsem první den v měsíci a ty sv*ně chodili po všech tramvajích a strašně jim dělalo radost, když někdo neměl jízdenku na nový měsíc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Přesně tak! Dneska jsem zrovna vysvětlovala mamce, že důležitější je maturita a ne to, co dostanu na vysvědčení :D Joo to naštve :D

      Vymazat
  5. Jejda, a já jsem už myslela, že jsi s blogováním přestala :( Ale je dobře, že si zpět. Sleduji tě už dlouho, ale teprve před chvílí jsem si založila také blog, tak kdybys chtěla, můžeš kouknout :)
    Jinak gratuluji k řidičáku :) A užívej si toho krásného života, který máš :)
    www.velkakucharka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že s tím nejde přestat :D Už jsem si k blogu a ke čtenářům vytvořila jakou si citovou vazbu a už se mi docela stýskalo :) Díky!

      Vymazat
  6. Nejdůležitější je, že jsi spokojená sama se sebou! :) Proč se pořád stresovat kvůli každé kalorie...
    To samé s tou jízdenkou se mi stalo v Praze v metru. Říkám: Pojď, nestiháme, nebudeme si kupvat lístek a dup, ještě jsem ani nenastoupila do metra a už jsem vytahovala 800 z peněženky a můj David taky :D Byla jsem na sebe nehorázně naštvaná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla strašně naštvaná :D Co se ale dá dělat :D

      Vymazat
  7. Věř, že ve třetím ročníku na gymplu vůbec není potřeba, aby ses k maturitě jakkoliv připravovala - samozřejmě kromě seminářů, které to celé hodně ulehčují. To, že nás učitelé straší, že se máme začít už učit je úplně zbytečné. Jsem teď ve čtvrťáku a začala jsem se učit až teď - všechno to jde v pohodě zvládnout :) Tak se zbytečně nestresuj už teď, když tu maturu stejně zvládneš levou zadní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel po nás to chtějí, takže se radši učím :D Ono když se to jednou naučíš a potom před maturitou znova, tak podruhé se to hned učí lépe :) To je aspoň můj názor :D

      Vymazat
  8. Třeťák, že je nejlehčí? pro mě je to zatím nejtěžší ročník vůbec.. Dojdu domů totálně vyřízená a nejradši bych šla spát. A taky poslední dobou jídlo vůbec nezdobím :D dokonce ho ani nefotím! :D a dkěuju za komentář :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nezdobím :D Kde jsou ty časy, kdy jsem třeba nad přípravou snídaně strávila půl hodiny! Teď jsem ráda že do misky naházím jogurt, vločky, ovoce a pojídám to v koupelně během přípravy do školy :D Není zač!

      Vymazat
  9. Ahoj :) mohla bych tě poprosit o nějaký kontakt? Potřebovala bych se tě na něco zeptat. Myslím, že bys mi mohla pomoct :) Děkuju předem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Promiň, že odpovídám tak pozdě. Určitě mi můžeš napsat na mail luckakuku@gmail.com ;) Ráda s čímkoli pomůžu a poradím.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)