instagram

sobota 5. listopadu 2016

Jak se líčím?

Ahoj!
Dnes jsem se rozhodla, že je načase napsat nějaký smysluplný článek na blog. A to z důvodu, že v pondělí píšu asi sto tisíc písemek, takže ideální příznivá situace pro tak neskutečně prokrastinujícího člověka, jako jsem já. Nebudu to dál zdržovat a vás dál napínat (je mi jasný, že jste úplně nedočkaví). 

Většinou se snažím líčit celkem přirozeně a co nejjednodušeji, protože ráno na to jednoduše nemám tolik času a hlavně do školy nechodím na módní přehlídku :D Někdy ale mám náladu se na líčení trošku vyřádit, třeba na speciální příležitosti (jako speciální příležitost se dá taky chápat, když má za mnou přijet přítel z Brna :D). Dnes vám ukážu, jak to vypadá, když mám chuť si s líčením vyhrát :)

1. krok
Make-up
Ten nejdůležitější krok, protože makeup je naprostý základ. Znám holky, které se líčí tak, že vynechají makeup a nanesou rovnou pudr, který jako samotný vysušuje pleť. Já používám hydratační makeup od Dermacolu s výtažkem z orchideje. Na obalu má napsáno, že projasní a sjednotí pleť a dodává jemnější a hladší vzhled, což rozhodně tento makeup splňuje. Vyzkoušela jsem mnoho podobných makeupů, ale všechny na mně působily jako nevzhledná maska, ale tento je úplně super! Mám odstín 2 :)



2. krok
Pudr
Bez pudru bych nedala ani ránu, protože pudr má sjednotit celý vzhled obličeje a bez něho by bylo moje líčení nedokončené. Vždycky jsem si kupovala pudr od Gabriella Salvete, ale nedávno ten můj přestali prodávat, a tak jsem musela vybrat jiný. Zvolila jsem tento od essence s odstínem light beige. Obličeji dodá svěží barvu a navodí pocit opálenější pletě.



3. krok
Bronzer
Ten jsem se naučila používat teprve nedávno, protože jsem si myslela, že je naprosto zbytečný, ale když jsem ho vyzkoušela, okamžitě na mě zapůsobil. Bez bronzeru nebo bez tvářenky se mi zdá, že obličej má takový mdlý vzhled a bez barvy. Bohužel fotku nemám, protože mi zrovna dochází, takže vám ukážu ilustrační foto :)



4. krok
Kontaktní čočky
Ano, hrají v mém líčení velkou roli :D Nemůžu si je totiž nasazovat před nanášením pudru, protože by se malé částečky dostaly do oka a tu bolest nechcete cítit :D Kdysi jsem nosila brýle, ale přechod na čočky byla asi moje nejlepší volba za celý můj život. Cítím se s nimi dobře a hezčí než s brýlemi :)

5. krok
Obočí
Bez upraveného obočí nikam nejdu! Na zvýrazněné obočí jsem si totiž hodně zvykla. Používám konturku na obočí od Gabriella Salvete v odstínu 3.



6. krok
Oční linky
Na těch si dám opravdu hodně záležet. A taky se u toho ráno hodně vztekám. Musí být totiž dokonalé a protáhlé nahoru na konci, jinak je prostě nenosím. Mým oblíbencem jsou linky od miss sporty, odstín extra black. Mají super štěteček a vůbec si nedokážu představit se líčit linkami s fixem. Miss sporty sice patří mezi levnější kosmetickou značku, ale to neznamená, že je špatná. Splní svoji službu a linky drží celý den (a taky celou noc - vyzkoušeno).



7. krok
Řasenka
Miluju výrazné oči, a tomu odpovídá vrstva řasenky, Tady opět platí, že za řasenku nemusíte utratit majlant, a přesto může být skvělá. Mám řasenku od essence, s níž byste měli dosáhnout efektu umělých řas a dramatického objemu.



8, krok
Rty
Do školy nejčastěji používám balzám na rty od eos. Skvěle hydratuje a používám ho, když nemám čas či náladu na rtěnku. Navíc si nemusím dělat starosti s opravami, Mám jich už celkem pět (strawberry sorbet, vanilla mint, coconut milk, pomegranate raspberry a honeysuckle honeydrew). Nejradši mám ten kokosový, protože je tak slaďoučký a voňavý!



Pokud mám o trochu více času a pořád nechci rtěnku, používám starý známý baby lips. Pamatujete na ten velký boom asi před třemi roky? Kdy každý musel mít aspoň jeden baby lips? Já jsem ho před nedávnou dobou znovu objevila, vyzkoušela a zamilovala se. Má krásnou barvičku a vypadá skvěle :) Mám růžový elektro, odstín "strike a rose". 




Tak a konečně jsme se dostali k té rtěnce! Prvně vždycky na celé rty nanesu konturku ve stejném odstínu a potom teprve rtěnku. Moje oblíbená je teď na podzim tmavě červená, na kterou si nemůžu stěžovat ♥





Tak a to by bylo dnes ode mě všechno a já se jdu učit tu nenáviděnou matiku (ahoj binomická rovnice a pravděpodobnost!). Dejte mi vědět, jestli některé z těchto kosmetických produktů používáte nebo jaká je vaše oblíbená kosmetická značka! 

4 komentáře:

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)