instagram

sobota 11. dubna 2015

Nemám dál sílu bojovat...

Omlouvám se, že tento článek bude laděn v trochu více negativním smyslu. Potřebuji se ale trochu vypovídat a nenechávat to uvnitř sebe.
Všechno to vyvrcholilo dnes ráno, kdy jsem si vařila svoji kašičku. Mamka přišla do kuchyně, kouká mi do kastrůlku a prohlásí, že takovéhle množství vloček přece nemůžu sníst! A že budu tlustá ještě víc, jen ať se na sebe podívám. A přitom jsem si vařila kaši z pouhopouhých padesáti gramů vloček! Ve školní dny by mi tohle množství vůbec nestačilo, ale o víkendu to je v pohodě, když mám za dvě hodiny oběd. Ale chápete tu podporu? A ještě prohlásí, že jsem tlustá a moje postava se mi nelíbí.
Možná bych mohla říct, že mě nezajímají názory ostatních a že je hlavní, abych se líbila sama sobě. Ale copak to jde, když vás ostatní sráží k zemi a kecají vám do všeho, co děláte?
Nedávno to bylo zase, že ovesná kaše s odtučněným!!! tvarohem je moc tučná a že po tom budu tlustá. A ať už si do toho nepřidávám ten banán, po ovoci se totiž tloustne. Nejez tolik tvarohu, narostou ti velké svaly! To sníš tolik brambor??? A přitom jsem měla úplně normální porci, která je pro mě dostatečná. Anebo - ty jíš čokoládu?? Po čokoládě se tloustne!
Prostě už nemám dál sílu. Mám chuť všechno vzdát, nic se mi nedaří a chci se na všechno vykašlat. Tohle je ale bod, kdy se nesmím vzdát a bojovat dál! Sice nemám postavu svých snů, jak bych si ideálně představovala, ale vím, že jednou tam bude!
Ještě se musím zmínit o tom, že mě úplně odstrašuje ten můj hlad. Sním velkou snídani a za dvě hodiny už bych zase jedla. A takhle se vyšplhám v počtu kalorií nad 3000! Mnohdy i 3500 kcal. A pak se nemůžu divit, že mi jsou malé kalhoty. Nevíte, co s tím? Velkým výdejem to určitě být nemůže, protože cvičím jen asi třikrát týdně a občas si jdu zaběhat. Jsem úplně bezradná...

15 komentářů:

  1. Vím, že to je těžké, ale nevšímej si toho co ti říkají ostatní. Nejdůležitější je jak se cítíš ty. A s tím hladem jsem taky měla problém a bylo to tím, že mi v mé stravě chyběly tuky a i sacharidy. Dřív jsem měla kaši ze 70g vloček,vody,mléka,pb a banánu. Teď jsem zjistila,že daleko víc mě zaplní kaše z 80-100g vloček,voda,mléko, pb a místo banánu dávám lžíci proteinu a kus horké čokolády. :) Zkus si nějak pohrát se stravou.

    OdpovědětVymazat
  2. Lidé jsou hloupí. Nemyslím to jako urážku, ale nenapadá mě, jak to jinak říct.
    99% z těch, kteří ti řeknou takové věci, nevědí o stravě naprostý nic. A také je snazší někoho shodit než podpořit, asi.
    Taky slýchávám "už zase jíš", když si jdu dvě hodiny po obědě pro jablko a podobný věci. Někdy se i otec zarazí nad velikostí mé porce a to že je velká část porce zelenina, která nemá skoro žádnou kalorickou hodnotu, to už nechápe. S mým veganstvím je to další a delší příběh, ale tam se u těch řečí spíš směju.
    Je fakt potřeba to brát s nadhledem, nepouštět si ty věci k sobě. Nenechat se týrat.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím Lucy...
    K tvojí matce se snad ani nedá vyjadřovat. Netuším, co jí na tohle třeba odpovídáš, nebo zda to přecházíš, ale jediné, co se dá dělat, je si s ní sednout a vážně jí tohle všechno říct, to, co píšeš sem nám, že tě sráží místo podpory atd pak že stravě rozhodně nerozumí jak ty, podle jejích hlášek, takže ať to, co potřebuješ, nechá na tobě...a tak dále...Nevšímat si toho v tomhle případě nepomůže, jenom tě takhle bude věčně srážet a prudit.
    K jídlu, já bych se na to s tebou klidně podívala. Rekonvaluju po těžké nemoci, takže mám docela čas. A nebo prostě výživář v tvém okolí, na netu si najít podle ohlasů věřejnosti. Dostaneš jídelníček opravdu na míru, ale hlavně ze zpětnou vazbou, na schůzkách budeš moct konzultovat, co ti sedí a nesedí a podle toho se to bude operativně měnit ke tvé spokojenosti. Taky by tě přeměřovali na In body - pro tvojí jistotu. Není to zadarmo, ale investice do života se vrátí mnohonásobně. Držím pěsti. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Božíčku.. nevěděla jsem že máš doma takovou "podporu".. nevím co na to říct, ale chápu že to musí být hrozné.. 50g vloček a moc??????? to snad není pravda. fakt nevim co na to říct. ale tohle není správná máma.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, s tvojí mamkou mě to moc mrzí, ale vykašli se na to. Já vím, lehce se to říká, přece jen je to tvoje mamka, ale jestli ti povídá toto, neví o zdravé stravě vůbec nic a tebe by to nemělo rozhodit. Zkus si s ní o tom popovídat, že je to tvoje věc a víceméně víš, co děláš. Co se tvého hladu týče, podle mě je chyba (jako vždy) v jídelníčku. Asi nedostatek tuků nebo nadmíra sacharidů (po sacharidech má člověk chuť na další sacharidy, to je přirozené). Nebo se to zkrátka naučit ovládat, jako já. Poper se s tím, zvládneš to :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. jejky, tak to je mi moc líto :/ ale musíš se na ostatní úplně vykašlat (i když je to v tomhle případě tvoje mamka a to asi úplně není dobrý) hlavně se řiď podle sebe a když máš hlad, tak se najez :) a neboj zase bude líp ;) hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  7. to s tvojou mamou ma mrzí, zrejme ničomu nerozumie, treba sa s ňou o tom porozprávať.. hoci takéto reči musia byť od mamy drsné, snaž sa nad to povzniesť...
    ten hlad, na 99% to bude prebytkom sacharidov a nedostatkom tukov.. nie, nejakých 75 g vážne nieje dostatok tukov.. viem že všetci sú strašne odporcovia nízkosacharidovej stravy, že by bez nich nedokázali fungovať, jasne pretože na také niečo treba ísť postupne, veľmi pomaličky opravovať metabolizmus z cukrového na tukový.. vlastná skúsenosť že zabudneš čo je hlad a na tie cukry naozaj nebudeš mať chuť :) žiadne výkyvy energie, metabolizmus pracuje úplne inak :)
    netrúfam si odporúčať ti nízkosacharidovú stravu pretože viem že by si ma poslala kade-ľahšie :D ale skús aspoň pomaličky časť sacharidov nahradzovať tukmi (samozrejme dostatok bielkovín) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to mě moc mrzí. Asi by bylo nejlepší jí narovinu říct, že ti tohle od ní vadí a promluvit si s ní o tom. Já ted spíš doma naopak slýchávám, že jsem prý moc hubená a že jím nějaké "blafy" (jo tak mamka s tátou nazývají mé kaše!:D). A to tak před 4-5 rokama než jsem shodila nějaká ta kg jsem zase slýchávala, že mám zas docela "pěkný kejty" ...si nevybereš prostě.

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je tedy podpora na zabití. Já nechápu ten její přístup, vždyť by měla být ráda, že jíš a že ti chutná :) tlustá nejsi ani za boha- bože, vždyť cvičíš a hýbeš se, všechno to bez problémů spálíš :) Vykašli se na ně a jez si hezky podle svého :)

    OdpovědětVymazat
  10. Podpora je jedna z nejdůležitějších věcí a co ti dělá tvoje maminka, teda není vůbec pěkné! Já vím, lehce se to řekne, ale je to o tobě, ne o ní. Každý máme jiné tělo, jiné výdeje, ona ti nemá co mluvit do toho, jak se stravuješ. Moje mamka má taky kolikrát připomínky k tomu, kolik toho sním, ale já prostě vím, že mám o hodně vyšší výdej než ona. A taky toho mám hodně, ale třeba zeleniny nebo tak.
    Je to v tobě, ty víš, co ti vyhovuje a co potřebuješ. Kašli na ni, ciť se sama svými potřebami :) Snaž se obklopovat jinými lidmi, kteří tě podporují, kamarády, přítelem nebo i videi, fotkami, články na internetu!! Neboj se, bude to dobrý!
    A že nezapneš kalhoty, to může být i tím, že nabíráš svalovou hmotu. Hlavně se toho neboj a pokračuj, třeba cvič i o den víc v týdnu.. :) Snaž se prostě vypozorovat, co je pro tvé tělo nejlepší! Protože pak je to nejlepší i pro tebe ;)

    worldaroundmissnothing,blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Luci! Veľmi ma mrzí to ako to máte doma a že zo strany tvojej maminy sa nedočkáš podpory. Je to strašne smutné a ona si ani neuvedomuje, aký dopad to na teba môže mať najmä čo sa týka psychiky, pretože nie je nič horšie, než keď niekto ti vraví takéto veci, pričom pre teba je to práve tá slabá stránka na ktorú si najcitlivejšia :( Na tvojom mieste by som jej určite povedala minimálne to, aby sa nad sebou zamyslela. A nevšímaj si ju! Povedz jej nech sa stará o to, čo je ona a ani ty jej do toho nehovoríš, tak nech sa nestará ani ona do teba. Hlavne si to nezačni brať k srdcu, aby to nevidelo k tomu, že sa začneš vyhýbať jedlu. Nech to až sem nezajde. Proste sa na ňu vykašli a mysli pozitívne! Hlavne rob všetko pre radosť ako cvičenie tak aj jedlo. Vykašli sa na nejaké čísla a jedz to, čo máš rada a toľko koľko ti to vyhovuje. Strašne vidieť že si úplne zmätená a potom toto celé počítanie a neustále premýšlanie jedlom môže byť na škodu. Inak k tým raňajkám. Mne strašne pomohlo to, keď som začala jesť slané raňajky. Keď som si dala na raňajky ovsenú kašu ešte aj s jogurtom ktorá pozostávala aj z 80gr vločiek, za dve hodiny som bola hladná. Bolo to strašné! Začala som jedávať vajíčka aj s pečivom a vydržím aj viac než 4 hodiny bez hladu. Je to úplne iné a fakt málokedy si dám teraz k raňajkám kašu. Možno tak 2x do týždňa ale aj vtedy musím mať k raňajkám aspoň krajec chleba s vajíčkom. Možno by ti to mohlo pomôcť a vyskúšaj na sebe :) Kludne k vajíčkam prihod syr a zeleninku. Teraz jedávam vajíčka denne, pretože tie raňajky mám omnoho radšej než kaše. A ak máš rada ovsené kaše, tak si ju daj na desiatu či olovrant alebo ako dezert :) Vyskúšaj a uvidíš a hlavne hlavu hore! Ešte že máš blog,lebo tu nájdeš stále podporu :) Drž sa a ostatných si nevšímaj! Rob to čo máš rada a mamina by si z teba mala brať skôr príklad ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Páni, Luci, to mě moc mrzí ! Vůbec nechápu, jak ti může mamka něco takového říct....Jasně, taky bych si řekla, že nebudu poslouchat okolí, ale kdyby mi to řekla mamka, opravdu by mě to ranilo :(
    Moje mamka si taky občas rýpne do toho, jak jím, ale to myslí ze srandy...Já jsem prostě mladší, ona sice taky sportuje, ale drží různé diety, stravuje se jinak...Každý je jiný a každý má jiné nároky na to, kolik by toho měl sníst.
    Ty tlustá vůbec nejsi ! Jen by to chtělo možná přidat na jídle, pokud tělo hlásí brzy po jídle, že má hlad. Zkus přidat také tuky, třeba do kaše vajíčko, to zasytí. Ale více tuků obecně :) Zkus experimentovat, co ti vyhovuje. Já jsem teď trochu omezila ovoce a přidala tuky a je to mnohem lepší :)
    Zkus si s mamkou popovídat, protože tohle není normální. Pokud to nepřestane, zkus to nějak přehlížet (vím, že se to lehko řekne, ale co jiného pak dělat..) - to, co děláš, děláš pro sebe, ne pro ostatní !
    Držím palečky, ať se vše napraví ! :)
    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Mamky někdy mají blbé kecy, toho si nevšímej;) I ta moje mi občas říká, že jím jak slon,... A po měga velké snídani mám taky za chvíli hlad, taky jím hodně... Vůbec to neřeš, poslouchej své tělo, dávej mu, co potřebuje;) Máš moc krásnou postavu a ať si mamka říká, co chce;) Honzíkovi se určitě líbíš:)

    OdpovědětVymazat
  14. Jde vidět, že je tvoje mamka ze staré školy. A neví nic o fungování lidského organismu. Mám to samé s babičkou - po ovesných vločkách se přibírá, po !dámských! klicích budu vypadat jako Rambo a samozřejmě nejzdravější jídlo jsou buchty a bílé rohlíky. Nedá se dělat nic jiného než jedním uchem dovnitř, druhým ven a myslet si svoje. Však ty budeš mít super postavu a budeš zdravá!:)

    OdpovědětVymazat
  15. Vůbec nedokážu pochopit, jak ti toto může máma říct ;) zvláště potom, co jsi měla anorexii...Možná ma komplexy ze své postavy a tak to vybíjí na tobě.. Každopádně nedej se, 50 g vloček opravdu moc není, takže se od ní nenech zblbnout!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)