instagram

čtvrtek 18. června 2015

Back to track

Možná jste překvapeni, že po dvou měsících nulové aktivity jsem zpět v plné kráse. Dnes jsem totiž hodně přemýšlela. A zjistila jsem, že blog mi dával jakousi oporu a že mi psaní sem a kontakt s vámi dost chybí. Pauza mě také přivedla na scestí, kdy jsem si nedokázala plně uvědomit, co chci a čeho chci dosáhnout. Proto jsem se rozhodla, že to zkusím znova. 

Začala bych asi tím, jak jsem se celé dva měsíce měla. Jak již jistě víte, měla jsem na opravě mobil, bez kterého fotky focené na rodinný foťák stálo za *****. Po necelých dvou měsících konečně přišel z opravy, přičemž výměna displeje a odemykacího tlačítka stála celých 1200 Kč. Ještě že mám hodné rodiče! :D

Jak se ale dostat k jádru věci... Asi mě budete chápat, když řeknu, že toto období bylo pro mě takové slabší. A to znamená, že ten hlásek uvnitř v hlavě, o kterém jsem si myslela, že je zakopaný daleko hluboko, se opět ozval. A nejen ozval... Určitě jste všichni poznali, o jaký hlásek se jedná. Ano, správně. Na návštěvu přišla moje stará známá (ne)přítelkyně anorexie. Ale já vím, že to místečko v mé hlavě jí nepatří a prostě se toho svinstva zbavím! A tohle je také jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla obnovit svůj blog. Jak jsem již říkala, blog a vaše blogy jsou pro mě neskutečná opora a pokaždé, kdy sem přijdu, cítím to přátelské prostředí.




Jak již z toho asi vyplývá, s jídlem to nebylo moc slavné. Malinkaté porce, často příjem kolem 900 kcal. Jídelníček skládající se téměř jen ze zeleniny a ovoce, která vám moc tělu prospěšných látek nedá. Neříkám, že zelenina není zdravá, ale prostě nestačí k celkovému zasycení a uspokojení potřeb těla. Ze sladkého se stal strašák a sacharidy nechci ani vidět. Z bílkovin se mi nadýmá břicho, a tak za celý den sním třeba jen nějaké to ovoce.

Uvědomila jsem si, že takhle nechci žít a že ten našeptávající hlásek chci co nejdřív vyprovodit!

S novým měsícem přišel také čas na změnu cvičebního programu. Už strašně dlouho jsem chtěla vyzkoušet cvičení s Kaylou Itsines a můj sen se vyplnil! :D Jen je škoda, že se cvičí pouze podle obrázků a nejsou klasická videa, jako je tomu třeba u Jill. Ale nevadí, i tak má Kayla božskou postavu :) Cítím ale, že mi to mnohdy nestačí, takže často si k tomu přidávám ještě vlastní cvičení. A také chodím běhat nebo na kolo.


Co se týče přejídání... Díky hlásku se tendence k přejídání viditelně snížily a musím se pochlubit, že již více než tři týdny mě netrápí. Ale nechci nic zakřiknout.Všichni dobře víme, že když může našeptávat anorektický hlásek, proč by nemohl i ten, který nás nabádá k přejezení,

Jak si jistě každý všiml, pomalu a jistě nám končí škola a začnou prázdniny. Jsem ráda, že tento školní rok jsem nějak ve zdraví přežila a že se nám již zítra uzavírají známky!!! Dneska jsem napsala historicky poslední písemku za druhák a další písemky mě čekají až ve třeťáku. To to letí. Pamatuju si, že nedávno jsem nastupovala do druháku a teď tu bude už třeťák a v červenci oslava osmnáctin! :O

Jinak vysvědčení tento rok bude děs a hrůza. Jedna čtyřka, tři trojky, pár dvojek a jedničky. Čtyřka je ze zeměpisu, který mi tento rok extrémně nešel. Jsem za ni možná i ráda, protože ve čtvrtletí to byla ještě pětka. Někdo je antitalent na jazyky, někdo na zemák! :D A angličtiny a z němčiny budu mít nečekaně jedničku :3 Vážně se chci věnovat v budoucnu jazykům, protože s těmi jsem problém nikdy neměla :) Naopak mě velmi zklamala matika, ze které budu poprvé za život trojku :( Rýsování nebyla nikdy moje parketa :D


Můj osobní život je pořád stejný. S Honzíkem nám to hezky klape a včera jsme oslavili výročí devět měsíců od seznámení! :) Je mi s ním moc dobře a nikdy bych ho za nikoho nevyměnila ♥ Už se těším, až to bude rok od seznámení, protože mám pro něj super překvápko, které se mu bude určitě líbit :)

Před dvěma týdny jsme byli spolu na vodě a byl to opravdu super zážitek! Byla zrovna ta velká tepla. Ze soboty na neděli jsem u něj přespala. Odpoledne jsem se opalovali, koupali v bazénu a k večeru jsme si dokonce šli spolu zaběhat. Sice jsem neměla s sebou svoje běhací botky, ale to vůbec nevadilo. Když jsme doběhli domů, myslela jsem, že bude po mě a budu mít infarkt :D Obličej rudý jak rajče, splavená potem. A miláček vypadal úplně normálně. To nejvíc nasere, když mu nestačím a ještě přitom vypadám blbě.

V neděli jsme museli vstávat brzo, abych nám stihla připravit kašičku. Mě to nenapadlo, to Honzíka, když přemýšlel, co k snídani :D A tak jsme vařili kašičku a podělili jsme se dokonce s jeho taťkou. Po snídani jsme vyrazili. Prvně jsme si vybrali loďku, pádla, loďky se mezitím nafoukly a my jsme mohli vyrazit. Pořád se mě ptal, jestli nemám strach, protože jsem na vodě nikdy nebyla, ale já jsem žádné obavy nepociťovala :D Taky to máte tak, že když se chystáte na něco nového, ničeho se nebojíte a jdete do všeho po hlavě? Já jsem na tohle strašná, žádný pud sebezáchovy :D Nicméně bylo to super, ani jednou jsme se nevyklonili, a to jsme tam pořád prováděli nějaké blbosti. Pokaždé když mě naštval jsem ho pěkně postříkala vodou, k čemuž mi bohatě pomohlo pádlo :D Když jsme zdárně dojeli do cíle, čekal nás oběd u jeho babičky. A plno jahůdek na její zahradě! :3 Byl to opravdu krásný víkend :)

A tento pátek jsme byli v kině a poté na pizze :) Byl to také super večer :)

Tahle bohužel nebyla pro mě, ale pro kamarádku k osmnáctinám :(
A od nových zážitků nebudeme odbíhat daleko. Měla jsem totiž možnost strávit jedno super odpoledne s kamarádkou a jejím koněm v rámci projektu do školy. Takže jsem se přiučila plno věcí, jak o takového koně správně pečovat a jak se na něm správně jezdí. Vzniklo z toho opravdu super video :)

V posledním článku jsem se zmiňovala, že budu chodit na autoškolu. A musím říct, že to bylo správné rozhodnutí. Už jsem měla i jízdy a opravdu jsem nečekala, že mi to hned ze začátku půjde :D A už vůbec ne, že mě to bude bavit! Nejradši bych jezdila celé dny, kdyby to šlo :D A dneska jdu zase na teorii, takže tam zase budu usínat :D

A to bude pro dnešek asi vše. Ještě bych chtěla zmínit, že odteď hodlám přispívat pravidelně a blog zaměřím ještě více na jídlo a cvičení. Abych měla nad sebou kontrolu. Přemýšlím o tom, že si začnu počítat makra, ale bojím se toho, že do toho zase spadnu a nikdy se z toho nevyhrabu. Ještě to musím promyslet. Možná také očekávejte, že bude přidávat jídelníčky s vypočítaným příjmem a fotkami, ale to je ještě ve hvězdách!


Tak a já se honem utíkám najíst (a pořádně, ať vyženeš ten hlásek!) a usnout na autoškolu. Mějte se krásně :)


12 komentářů:

  1. Páni, překvapilo mě, že jsi zpátky :) Ale jestli cítíš, že do něčeho zase padáš, je to asi fajn :) Hlavně s rozumem :)) Kaylu jsem taky chtěla vyzkoušet, ale cvičení podle obrázků mě prostě děsně nebaví. Na autoškolu se za rok už taky těším :D Co jsem slyšela, tak lidem, co bojují se stravováním, počítání maker docela pomohlo. Potřeba to vyzkoušet, vždycky můžeš couvnout, když ti to vyhovovat nebude ;)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To je paráda, že jsi se rozhodla vrátit k blogování :) Budu se těšit na nové příspěvky, jinak ti přeji, aby se problémy rychle vyřešily a ráda slyším, že s přítelem vám to tak hezky klape :))

    OdpovědětVymazat
  3. Mě to nepřekvapilo, protože jsem se taky vracela několikrát :) Prostě blogování nám všem dává sílu :))

    http://zuzabesky.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Je, super, že jsi zpátky :)) Je super, že jsi ten hlásek překonala a zase to bude zdravé :)
    Taky jdu do věcí po hlavě a nebojím se- no a občas toho pak i "lituju" :D ale pro ten zážitek se něco obětovat musí :)
    Držím palce s autoškolou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Lucy, to jsem ráda, že jsi zpátky! :) Jsem ráda, že přejídání se ti uklidnilo a taky, že si to s Honzou tak krásně klape! ♥ Je to nádherný, snad vám to vydrží i nadále:)

    OdpovědětVymazat
  6. Je fajn, že si zpátky :) A taky jsem ráda, že se přejídání uklidnilo...Na druhou stranu je taky hodně těžké překonat hlásek anorexie v hlavě...Člověk si hold nevybere :( Takže držím palečky, ať se ho brzy zbavíš :) Je fajn, že vám to s Honzou klape, jen tak dál :) A držím palečky s autoškolou :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Je super že blog zase obnovuješ, moc mi chyběl!
    Já zase bojuji s tím přejídacím hláskem, a upřímně vůbec se mi nedaří, pevnou vůli zřejmě nemám , za to ty určitě ano a boj s anorexií vyhraješ!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc děkuju :) no jako snažím se, ale zatím se mi to moc nedaří.. snad časem :/ :)

    OdpovědětVymazat
  9. jakto, že se ti vrátila ana? nějaké problémy? :/ je dobře, že s tím bojuješ, to zvládneš!
    ten žádný pud sebezáchovy ti závidím, já mám naopak až moc velký :D
    mě osobně počítání maker pomohlo se z bulim dostat, tak to zkus, třeba ti to také pomůže, aledspoň tak nějak orientačně:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem moc ráda, že jsi zpět! :) Jiank ti naprosto rozumím, měla jsem to stejné když jsem přestala psát ... jako bych najednou ztratila tu pomocnou "berličku" :/ Ale držím pěsti at to zmaknes! :*

    www.adelaine-daily.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Strašně moc držím palce!:-) A určitě tě všechny budeme sledovat a "kontrolovat", v tom nejlepším slova smyslu :-)

    http://fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ti přeju, ať je ti jen líp a líp. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)