instagram

úterý 21. října 2014

How I make my pancakes?




Ahoj!
Jak jsem slíbila, tak také činím. Rozhodla jsem se vás nezanedbávat a věnovat se více blogu než doposud, tak tady mě máte :) V úvodu bych jen chtěla zmínit, že zítra mám prodlouženou, na kterou už se straaašně moc těším, a už mám dokonce vyzvednuté šaty z půjčovny. Ukážu vám je ve čtvrtečním deníčku, tak se nezapomeňte sem kouknout :)
Dnes večer jdu s Honzou do kina, takže budu za sebou mít dva vyčerpávající večery, ale to mně vůbec nevadí. Právě naopak. Poslední dobou prostě nemůžu a neumím jen tak sedět na zadku a nic nedělat, to prostě nejde :D Zvykla jsem si, že jsem pořád někde v pohybu a doma se také moc nezdržuju. Zpátky ke kinu. Možná byste očekávali, že jdeme na nějakou romantickou slaďárnu, ale ne. Jdeme na Drákulu! :D Ono to romantické bude i tak, protože se určitě budu bát a budu se Honzy držet jak klíště :D Prostě jsem úplně natěšená, což můžete určitě poznat :D
A teď k hlavnímu poslání článku.



Každý je má rád. A neznám člověka, který by neměl rád palačinky či lívance. A právě o lívancích bude dnes řeč.
Je už samozřejmostí, že pro každé nezdravé jídlo si dokážeme vymyslet jeho zdravější variantu. Ať už to jsou různé koláče, buchty, sušenky a podobně. A proto existují i zdravé lívance. A rovnou banánové! Tento recept jste na ně mohli už vidět u Cassey Ho na jejím blogu Blogilates. Potřebujeme jen dvě suroviny. A to je banán a vajíčka. Pokud chcete o něco výživnější snídani, stačí přidat ovesné vločky.

Na jednu porci budeme potřebovat:
  • zralý banán
  • 2 vejce
  • ovesné vločky (nejlepší konzistence je se třemi lžícemi)
  • máslo či jiný tuk (jen pokud nemáte teflonovou pánev)
Postup je velmi jednoduchý. Stačí jen rozmixovat vajíčka s banánem a přidat vločky. Potom už jen opékáme na pánvičce.
Aby nebyly takové suché a fádní, ráda je prokládám tvarohem s banánem, arašídovým máslem či marmeládou. A dozdobit můžeme drobným ovocem, třeba borůvkami, malinami nebo i mandarinkou.

Tady mám ještě jedny z léta :) Byly bez ovesných vloček, jen banán a vejce. Pamatuju si, jak jsem se nad nimi vztekala, že mi nejdou obracet, a tak vznikl spíš takový trhanec proložený banánovým jogurtem, ovocem a nahoře zmrzlina a čokoláda :) Takové cheat meal :D

5 komentářů:

  1. mňam, taky si je dělávám :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já když jsem doma, tak se tam taky moc nezdržuji xD Dělám podobně, vypadají úžasně:-*

    OdpovědětVymazat
  3. Lívance bych si dala, ale takhle ne, jinak bych to ani nesnědla, jelikož na můj nemocný žaludek jsou těžké a horko těžko sním jen dva a už jsem plná a to je mám jen buď s marmeládou nebo se skořicí.

    Hezky si večery užíváš, kdybych měla čas, tak bych to řešila podobně. :) těším se co uvidím zítra ráno v deníčku :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Zbožňujem banánové palacinky ♥ ja ich ale robím len z 1 vajíčka a 1 banánu, vtedy sú trošku sladšie. A prvýkrát sa mi tiež potrhali, ale potom som ich začala robiť trošku menšie a dali sa dobre aj obracať :)

    http://gettingfromfat2fit.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)