instagram

úterý 28. října 2014

My autumn favourites





Podzim už je v plném proudu, všechno listí opadané, letní čas změněný na zimní, noční teploty klesají k bodu mrazu. Nos i tváře mám venku červené jak Marfuška a tohle všechno vybízí k napsání článku o podzimu.
Všichni si na něj neuvěřitelně stěžují, že začíná být zima a kdesi cosi, ale já mám ráda podzim, jako vlastně všechna roční období. Na jaře mám nejradši kvetoucí rostlinky a všechno zelenající se. Na létě teplo, sluníčko, kraťasy a hlavně moje narozeniny (jen se pochlub, že příští léto ti už bude 18!). Na zimu se těším nejvíce kvůli Vánocům, sněhu a cukroví, které vždy zmizí rychlostí blesku.
A co mám vlastně nejradši na podzimu?
Opadané listí. Je až neuvěřitelně krásné, jak se všechno listí dokáže zbarvit do takových krásných barev. Červená, oranžová, žlutá, hnědá, vínová... A takové procházky s miláčkem ruku v ruce spadaným listím! A jak to krásně šuští!
Čajíčky! Není lepší období pro čaje než podzim a zima! Jen si zkuste si uvařit pořádný kotel čaje, zachumlat se do peřiny a u toho sledovat seriál.



Svetry. Nedávno jsem si koupila dva huňaté svetry, které bych ze sebe nejradši už nikdy nesundala. Jeden bílý a druhý tmavě modrý (joo, modrá, to je moje). Ve škole nám totiž ještě moc netopí, takže svetr to vyřeší :)
Svíčky! Taková romantika :) Miluju vůní zapálené svíčky. Je večer, všude tma, jen svíčka hází odlesky na stěnu. Někdy je to i docela strašidelné :D
Všechno s jablky. Ať už je to jablečný štrůdl, jablečná ovesná kaše nebo jablíčkový čaj. Prostě jablka k podzimu neodmyslitelně patří :)
Těšení se na Vánoce. Možná se vám zdá, že už docela předbíhám, ale za necelé dva měsíce už je to tady! Nemluvě o tom, že obchody se chystají na Vánoce tři měsíce dopředu :D Už jste také někde viděli vánoční zboží a adventní kalendáře?
Předčasný sníh. Vždy mám z něho strašnou radost, jenže nevýhoda je potom v tom, že už ho moc nevyzbyde na Vánoce, které zpravidla bývají na blátě.
Vínovou barvu. Moc se mi líbí, jak všichni nosí ty vínové svetry nebo cokoli vínového. Jen já ještě nic v této barvě nemám. Zásadní chyba!
Dýně. Tento rok jsem sice ještě žádnou nevyřezala, protože jsem to nějak zazdila, tak do toho Halloweenu to budu muset ještě dohonit :D
Americký kýč jménem Halloween. Snad všechny youtuberky se tento rok pobláznily a všechny vyrábí co nejvíc #scaryface, ze které byste se nejspíš počůrali strachy :D Ale nějaká ta sranda musí být :)


Miluju chvilky, kdy si můžu zalézt do postele a přečíst si nějakou tu kapitolku Upířích deníku, které k tomuto období sednou jak prdel na hrnec. A nemá smysl psát, že je čtu už od jara :D
Když jsem byla malá, strašně ráda jsem pouštěla draka. Vždycky jsme s taťkou vyběhli na nejbližší kopec a už lítal.
Podzimní hity. Jako každé roční období, se ani podzim neobejde bez hudby. Tak třeba teď hodně poslouchám Ugly Heart, Shake It Off, Geronimo nebo Cool Kids :) Určitě bude i samostatný článek týkající se mého aktuálního playlistu ;)

Co vy? Máte rádi podzim?


Tak to je pro dnešek vše, doufám, že se vám článek líbil, a pokud jste můj blog teprve objevili, doufám, že sem zavítáte třeba častěji :) A nestyďte se komentovat! ;)

12 komentářů:

  1. Článek se mi moc líbil, vyvolala si ve mě takové to podzimní já, které se letos ještě moc neprojevilo. Miluju podzimní slunečné dny, to ano, ale když musím stát venku ve větru a třást se jako ratlík, už tak úsměvné není. Každopádně jsem taky tak trochu christmas freak, takže jsem natěšená pomalu už od začátku října. :)

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mám pocit, jako bys mi četla myšlenky! :) Taky mám "v kukávu" článeček o podzimu, a mám pocit, že polovina bodů se už shoduje s těmi tvými! :D Podzim je krásné roční období ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jsme blázni, ale ted je na mě naštvaná no:/ Jo, já si teda užívám xD
    Miluji podzim:3 Oblíbené roční období! Na sníh se moc netěším, sice vypadá hezky, ale jinak ho nemám ráda xD Vánoce tu fakt budou cobydup! To zas budou přežíračky xD Svetry jsou super:) Dýně nevyřezávám xD Shake it off jsem poslouchala už v létě xD

    OdpovědětVymazat
  4. Já podzimní nejsem, znamená to hlavně zimu, tmu, školu a tak vůbec, na vše spojené s Halloweenem si nepotrpím a Vánoce jsou svátkem nervů v dnešní době, ale takový zalezení s knížkou je fakt pro tohle počasí ideální :-)
    --
    Kafe piju když vstávám před osmou nebo po míň jak pěti hodinách :-) A číst můj příběh bys do toho podzimního plánu měla taky přidat, zas tak dlouho to není abys nezvládla dohnat, dokonce jsem ochotná ti odpustit i komentování každý kapitoly ;-) a kdes skončila nevím taky, řekla bych že někde u konce druhého dílu, mrkni na můj miulý blog u které jsi posledně komentovala :-) No jo, když děláš ty divnný věci před lidma suverénně, ani jim to nepřijde, to si zvykneš xD
    ta práce je ještě lepší než jsem psala minule, viz. současný deníček (můžeš tam koneckonců jít taky, ne?) Taky jsem z té kombinace jídel div nevyvrhla večeři xD A ano, fešáky tam máme, proč bych tam jinak lezla ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš krásně upravené fotky, v čem to prosím děláš? :) Mohla bys mi ten program poslat, popř. odkaz, kde ho stáhnu? Byla bych ti neskonale vděčná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, ale já na upravování fotek moc nejsem :D Jen když přidávám na instagram, tak použiju nějaký ten jejich filtr, ale jinak teda vůbec :) A když dělám koláže, tak používám aplikaci v mobilu InstaBox :)

      Vymazat
  6. Moc překrásné fotky. Koukám, hezký pokoj, to ty jsi chtěla zelenou nebo to bylo automaticky rodiči takto uděláno?:) Koukám, že vedeš i plakáty, taky jsem kdysi měla snad všude v pokoji plakáty, ale jak se mění věk,tak to šlo dolů a už jsou jiné zájmy. :)
    O podzimu už čtu několikátý článek a stejně nemám dost. Tak ráda to čtu a dozvídáme se názory, jak kdo bere podzim.:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V deváté třídě ještě na základce jsem si vzpomněla, že chci vymalovat na zeleno, protože v té době se mi tahle barva hodně líbila :D A plakáty už jsou taky starší, jen se mi je nechce sundávat, protože by na té zdi bylo prázdno :D

      Vymazat
    2. tak to chápu, taky mám na zdi tapetu, kterou jsem kdysi chtěla, ale v momentální době už bych to chtěla dát pryč, ale je to škoda:) S těmi plakáty tě chápu, ale já osobně bych to vyměnila za fotky a umělé kytky a nějaké jiné rámečky :) já třeba mám poličky z postele :)

      Vymazat
  7. přesně ty věci co jsi jmenovala taky miluju :) jít si zaběhat v hromadě popadaného listí, oblíknout šálu a zimní bundu, vínová barva, těšení se na vánoce- u nás už pečení perníků, nošení obřích svetrů - taky jsem si jeden krásnej koupila!! :) a musím ještě dodat oříšky... ty mi nějak k podzimu patří :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)