instagram

čtvrtek 29. ledna 2015

29.1. - mountains


Ahoooj!
Tak konečně se po dvou týdnech ozývám. Moc se vám omlouvám, ale ten první týden jsem měla opravdu hrozně moc učení a ten druhý jsem jela se školou na lyžák. Bylo to fakt super, což se dozvíte dále ;)

Škola
Té jsem si užila dost. Samé pololetní písemky, zkoušení a tak dále. Vysvědčení jsme ještě nedostali, protože dnes, kdy je den předávání, jsme se teprve vrátili domů, takže na nás bude čekat po jarních prázdninách, které máme už od tohoto pondělí :) Ale vím, že budou tři trojky - biologie, zemák a fyzika. Docela jsem ráda, protože jsem jich čekala víc, ale asi tři jsem si na poslední chvíli opravila. Celkově je to ale moje nejhorší vysvědčení, které jsem kdy měla. Ale příští pololetí musí být vyznamenání!


Učící večeře
Hory
Zpočátku jsem se moc netěšila, ale nakonec to bylo fakt úžasný. Jeli jsme v sobotu hned ráno a přijeli na místo kolem poledne.

Spokojenost sama! Já kafe, A. hranolky :D Každý má rád něco jiného :D


Ubytovali jsme se a šli hned na svah, kde si instruktoři ověřili, jak umíme lyžovat, aby nás mohli rozdělit do skupin. Mě zařadili do té nejhorší! A to přitom umím lyžovat, jen jsem na lyžích stála po dlouhé době. Druhý den jsme dělali nějaká cvičení na lyžích, různé techniky a tak. Ale učitel mi řekl, že půjdu do té lepší, protože mi to jde a že je to prý zbytečný, abych se tam zdržovala :D Takže třetí den jsem už byla v té lepší :3 Na to, že tam bylo dost kluků, jsem tam byla pořád nejrychlejší a pokaždé čekala jako první dole pod sjezdovkou :D
Prý ulejvárna :D
Záživnější bylo úterý, kdy byl odpočinkový den, což bylo u mě ale přesně naopak. Kdo chtěl, mohl jít ráno lyžovat, takže já jsem samozřejmě šla. Odpoledne se jelo do Karlovy Studánky a pak do Bruntálu. V K.S. jsme zašly s holkama na kafe a v Bruntálu na koupák :3 Bylo to vážně super, vyzkoušela jsem tobogán, venkovní bazén (kde nás naši drazí spolužáci chtěli utopit) saunu (tam jsem vydržela přibližně pět minut, po delší době bych se nejspíš už udusila) a dokonce i dětský bazének, který ovládla polovina naší třída i s oběma učiteli. No a aby toho nebylo málo, po večeři jsem šla ještě na večerní lyžování :3 Úžasné, málo lidí, sjezdovka uhlazená, prostě se parádně lyžovalo.
Včerejšek byl taky super užitý den. Dopoledne lyžování, odpoledne to samé a večer jsme mohli jít kam jsme chtěli. Bez dozoru! :3 Takže jsme šli zase na kafe :D Ano, o půl desáté večer si tam takhle vyžíráme. A debata o vztazích a věcech tomu příbuzných. No, dost jsme se zasmály. Na chatu jsme ale přišli pozdě, takže jsme dostaly od ježibaby vynadáno. Tak jsem po celou dobu pobytu nazývala náš dozor. Je to fakt ježibaba, protože cokoli jsem dělala, bylo podle ní špatně a vtahu na mě řvala. Nechápu, co jsem jako dělala :D
Úžasnost sama! Poprvé v životě jsem pila kafe takhle večer :D
Dnes byl opravdu hektický den. Do devíti hodin jsme museli už mít sbaleno a pak jsme šli na svah, kde se jel slalom. A já byla z obou tříd, které tam byly, druhá! Samozřejmě v holčičí kategorii, ale i tak úspěch! :) Dostala jsem diplom a dvě čokolády, z nichž už jedna padla za vlast. Domů jsem odjížděla se skvělým pocitem a pomyslnou stříbrnou medailí :D A ta cesta domů byla tak zvláštní. Chvilku jsem se dívala na Upíří deníky, ale pak už jsem to zalomila a šla spát :D Probudilo mě až kafe, které jsem si dala s A. na benzince. Zbytek cesty už proběhl v pohodě. Kecaly jsme s klukama a byla sranda.

Celkově bych hodnotila lyžák na jedničku. Prostředí super, sjezdovka 1,3 km dlouhá, skvělí lidi, učitelé, prostě všechno. Byla sranda, pořád jsme byli se dvěma kámoši (Honza se to nesmí dozvědět, pššššt!), a ti nás pořád provokovali. Jednou se smáli mému smíchu, podruhé, že jezdím jako ďas, nebo se smáli tomu, že už mám zase kafe. Což je u mě velmi neobvyklý jev, že.., :D Stačí se kouknout na můj instagram :D 
Tohle zrcadlo jsem si prostě zamilovala <3
Jídlo & cvičení
Teď na horách jsem obzvlášť prasila! Říkejte mi prasátko obecné. Nebudu vám říkat, co všechno jsem sežrala, to bychom tady byli do rána, ale bylo toho moc. Prostě jsem si chtěla užít, protože vím, že odteď už pojedu naplno. Žádné Vánoce, žádný lyžák. No excuses! Prostě do léta tam ten six-pack bude, nebo už vážně nevím. Co se ale týče cvičení, chtěla bych to trochu zmírnit, protože jednak vůbec nestíhám a pak také mám strašně moc svalů na nohách, což vyvolává dojem, že jsem silnější než ve skutečnosti jsem. Takže bych chtěla do léta zhubnout. A neříkejte mi, že to nepotřebuju, to nechci slyšet! Prostě já to v zrcadle vidím a nelíbí se mi to, proto to chci změnit. A možná i podle této fotky se vám může zdát, že mám hezkou postavu, ale zdání klame. Záleží na tom, jak si k tomu zrcadlu stoupnete. Tady jsem se snažila, abych vypadala co nejhubeněji. A také se mi přestaly líbit takové ty svalnaté postavy. Ano, chci svaly, ale přiměřeně. A když se schovávají pod vrstvou tuku, je to stejně na nic. Myslím, že přes hory jsem určitě přibrala. Jde to vidět. Proto od soboty začínám opravdu naplno! A proč zrovna od soboty? Protože zítra přijede Honzík, tak by to asi trochu nešlo :D Tady vám ukážu jídelníček, abyste si zhruba představili, jak to bude vypadat:
Snídaně - jogurt se sypaným musli a ks ovoce
Oběd - zapečené těstoviny se zeleninou
Svačina - banán s arašídovým máslem
Večeře - nakrájená zelenina, půl tvarohu
Ano, vím, že je to málo, ale já jsem po tom lyžáku opravdu všeho přežraná :D Potřebuju trošku smrsknout žaludek, zkrotit chutě a odlehčit, protože mi bylo vždycky po každém jídle těžko. Není se čemu divit, když třeba k večeři byla omáčka s knedlíky -_-
Kafíčko s medvídkem pro Honzíka 
A tímto se pro dnešek loučím! Připravte se, že od soboty přidávám jídelníčky, vážně potřebuju kontrolu.

9 komentářů:

  1. jé :) a na jídelníčky se těším :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ta fotka z hor je boží! :) A potom ty dortíčky no.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Je fajn že sis to užila.
    Nemůžu si pomoct, ale z tvého budoucího jídelníčku bych zřejmě buď umřela hlady nebo byla celkově vyčerpaná, ovšem každého věc. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Na horách to vypadalo že sis to užila, paráda :) A na fotkách ti to moc sluší, zvláš´t ta z hor je povedená :)

    OdpovědětVymazat
  5. je super, že sis hory užila :) Honzík by žárlil, jo?:DD

    OdpovědětVymazat
  6. Závidím lyžák :D já jsem na lyžáku byla akorát v 7 třídě- byla jsem 2. ve slalomu z holek- nikdy předtím jsem na lyžích nestála :D krásné fotky :) a s jídelníčkem to nepřeháněj :) mimochodem- aspoň tu večeři si zveč na celý tvaroh ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Hezky sis užila hory já tam v 7 třídě jet nemohla k vůli angíně a pak už se nejelo ,tak snad na střední. :) Těším se na jídelníčky. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nechápu jak o takovým zážitku můžeš napsat tak relativně krátkej článek... výzo máš i tak pěkný, prostě se projevilo že seš už velká holka co má kluka, takže je logický že na učení není tolik času ;-) s lyžováním obdivuju, já to neumím a nejspíš ani nikdy nebudu, natož sbírat medaile xD Byli i na koupáku? A jak to žes tam nefotila? ;-) Copak jsou věci příbuzné vztahům které se řeší u kafíčkování? ;-) Jééé ještě žes mi připomněla že musím mrknout na Upíry ;-) Copak je tajného na tom že máš kámoše? to je strašný omezování, kočko, ty vztahy... neřeknu, kdybyses s nima líbala atd, ale takhle... ale mých zdeformovaných názorů si nevšímej ;-) a váhy se neboj, sice jsi se v papání tolik nehlídala, ale zase jsi svištěla po sjezdovce jak drak a to jsou pěkně spálený kalorie ;-) taky se mi nelíbí příliš svalnatý postavy, ani u kluků ani u holek ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mam ted prazky:-) pekne vysvedceni;-) v okresu Bruntal mam skolu xDD pani, takovy super lyzak jste meli:-) dokonce i s koupanim a saunou:-) jsi sikula, druhe misto je vic nez krasne!:-) Honza by zarlil, co? XD stejne ti reknu, ze nepotrebujes hubnout:-) ale peoti zpevneni nic nemam, to chci i ja, uz at se zbavim tech cokolad! XD

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)