instagram

neděle 5. dubna 2015

Kaše kaše kaše!



Také jste takoví kašomilové jako já? Myslím, že tahle moje záliba již závisí s posedlostí či závislostí, ale já si nestěžuji. Dokud mi chutná, není co řešit.
V tomto článku se zaměřím hlavně na přípravu, ale také vám ukážu pár svých výtvorů a popřípadě čím si vaši krásku vyzdobit.
Nejradši mám kaši ovesnou, ale nic nezkazíte například jáhlovou, pohankovou či rýžovou. Dnes to bude ale o ovesné!
Prvním bodem přípravy ovesné kaše je nákup vloček. Nejsou vločky jako vločky. Pro jemnější konzistenci doporučuji jemné ovesné vločky, ale já mám nejradši, když to tam hezky "křupe", takže si nejčastěji kupuji ovesné vločky značky Penam.
Samotná příprava je velmi jednoduchá. Libovolné množství vloček (já většinou dávám 50 - 70 g), zalijeme vroucí vodou a po chvilce přiliji mléko, kterého dávám 100 ml. Někdo má rád kaši bez mléka. Jednou jsem to zkoušela, ale nikdy více! Také jsem zkusila přidat různá rostlinná mléka, například sójové či mandlové a to byla teprve dobrota! Jediným mínusem je jejich cena, ale jednou za čas - proč ne :)
Kaši na mírném plameni mícháme až do zhoustnutí. To mi zabere většinou 20 - 30 minut, takže při vaření různě odbíhám do koupelny a tak  různě, nemusíte stát celou dobu u plotýnky. U různých bloggerek jsem četla, že jim vaření zabere 3 - 5 minut! To jí tu kaši tekutou? :D Já ji mám ráda pěkně hustou a určitě i víc zasytí.
Po uvaření můžeme do naší kašičky přidat rozmačkaný banán či nastrouhané nebo na kousky nakrájené jablko. V poslední době jsem si však oblíbila přidat i půlku měkkého tvarohu, díky kterému má kaše takovou krémovější konzistenci. Ale i různé ochucené jogurty jsou v ní jednou za čas dobré. Třeba takový jogurt Matylda, to je nebe v hubě! Samozřejmě můžete přidat i jahody, borůvky, mango... Fantazii se meze nekladou ;)
Poté přeliji kaši do misky a ozdobím tím, na co mám zrovna chuť. Dobrý je na ní kokos, čtvereček hořké čokolády, oříšky, arašídové či jiné ořechové máslo, nutella, různá semínka (lněná, slunečnicová, dýňová), zamíchat mák, půl nakrájeného banánu (většinou dám do kaše větší půlku a tou menší kaši ozdobím), bobulovité ovoce (borůvky, maliny, jahody, rybíz) nebo horké ovoce. To dělám tak, že z mrazáku vyndám mražené ovoce, dám do kastrůlku, rozehřeji a podle chuti přidám trošku cukru, aby to nebylo tak kyselé.
Samozřejmě kaši si můžete ochutit medem, různými sirupy a podobně. Nebo si rozehřejte čokoládu a kaši s ní pocákejte.
Dále doporučuji vyzkoušet v kaši chia semínka. Můžete přidat až ke konci vaření a semínka vytvoří takový zvláštní gel.
Pod článkem najdete fotky! ;)































Máte rádi kaše? Upřednostňujete ovesnou či jiné druhy obilných kaší? A co na ní máte nejradši? Klidně se rozepište, ať mám z čeho brát inspiraci! :)

17 komentářů:

  1. Máš to krásně nazdobený :) já teď objevila novou kombinaci a dělám si ji furt - borůvky a kokos nebo rybíz a kokos :D hlavně je nejlepší, jak je pak ta kaše fialová nebo růžová ♥♥ :D :D ale zase občas mi stačí jen datlový sirup a vločky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, kaše. Nejlepší snídaně jaká může být ♥ Sice mám raději rýžovou než ovesnou, ale ta s těmi orei vypadá snad ještě líp než rýžová s jahodovou dření, čokoládou a kokosem! :DD

    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Já miluju kaše a jelikož jsem měla už i jáhlovou a pohankovou tak ovesná mi přijde nejlepší a mám jí ráda s čerstvýma jahodama, hořkou čokoládou a arašídovým máslem. Muže být i banán. :3
    Teď mám chuť na kaši. :D Všechny vypadají strašně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. 30 minut? Taková ztráta času :O To mám za 5 minut a rozhodně není tekutá, krásně hustá :) Ale nad kašičku není :3

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné fotky a úžasný príspevok:) Mne príprava zaberie asi 5 minút a kaša je výborná. Je to asi aj podľa toho koľko pridáš mlieka alebo vody, ale aj to s tým miernym ohňom je podľa mňa blbosť. Varím ju ako sa mi zachce a vždy chutí rovnako výborne ;)
    www.christiesfood.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám kaši hotovou max. za 5 minut a mám ji pěkně hustou. :) Poslední dobou jsem si ji oblíbila se lžíčí proteinu. A na vrch dávám kostku čokolády a lžíci pb. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Cože, vařit kaši 20-30 minut??? O.o To máš snad z celých vloček, které den předtím nenamáčíš ne? :D Taky mám za 3 minutky hotovo :D a kaše je výborná věc :3 :D

    OdpovědětVymazat
  8. Kaše miluji:) Nechápu, jak to můžeš tak dlouho vařit! xD Já to dělám jednoduše... 100 ml mléka, do toho vločky, nakrájený banán a do 3 minut je to uvařené xP A na intru nemám plotýnku, tak to vždy jen zaliju vařící vodou a přidám banán, který rozmačkám... Lepší než nic:)

    OdpovědětVymazat
  9. Takových kašiček :* A jak krásně nazdobené je máš :) Ale vařit půl hodiny je strašně moc mi příjde.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky miluji kaše! Moc krásné fotky, takových kašiček a máš to hezky barevné :) Ale teda taky vařím kaši tak 5 minut :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tak dneska jsem vyzkoušela kaši z předem namočených vloček... Paráda, kašička byla hotová hned :D Nechápu jak jsem to mohla vařit půl hodiny :D

    OdpovědětVymazat
  12. Máš to všechno krásně nazdobené ! Kaše je vážně nejlepší :) Pamatuji si doby, kdy jsem jedla ty instatní - nikdy více ! Ani bych se z toho nenajedla :D
    Já jsem vyzkoušela mnoho druhů, ale ovesná je pro mě nejlepší. A moje nejoblíbenější kombinace je s vajíčkem, proteinem, banánem, arašídovým máslem a skořicí/kakaem/čokoládou :)
    Jen mě vážně zaujala ta doba vaření - opravdu 20-30 minut ? Já vařím tak 5 minut a mám ji pěkně hustou :D
    http://stripky-meho-ja.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. máš úplnou pravdu, kaši taky miluji! a s takovým sojovým mlékem, mňam mňam :) a jinak krááásně všechny foodporny :) a gratuluji k běhání :) jen škoda to blbé počsí, u nás teda furt jen sněží, spíš Štědrý den než Velikonoční pondělí :D :/

    OdpovědětVymazat
  14. 20-30 minut? :O TAk to nevím, jak děláš, já to mám maximálně za 7 minut hotové, nádherně husté, paráda sama! Každopádně kaše je prostě nebe v puse sama o sobě :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. určitě zkus, je to dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já se na kaše radši dívám. :D Jsou na mě nějak těžké, jedině raw pohankovou kaši můžu, ta je fajn :3

    OdpovědětVymazat
  17. Mňam, já už kaši neměla ani nepamatuji, to musím napravit!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)