instagram

sobota 29. listopadu 2014

How we met...







Dlouho jsem čekala na svého vysněného prince. Puberta dávno skončila, všechny kamarádky už randily, jen já pořád nic. Taková ta dětská láska v patnácti letech se nedá počítat jako pravé chození. Už jsem si myslela, že zůstanu na ocet.

Středa 17. září všechno změnila. Všechno. Ráda bych řekla, že to byl den jako každý jiný, ale ne. Byla jsem totiž trochu nachcípaná, a tak jsem ten den zůstala ze školy doma. Rozmýšlela jsem se, jestli mám vůbec na svoje první taneční jít, protože mi nebylo zrovna hej. Nakonec jsem se ale rozhodla, že půjdu. Osudové rozhodnutí, které změnilo celý můj dosavadní život. Jela jsem s kamarádkou a kámošem autem, takže jsem se nemusela bát, že bych tam byla sama. Kamarádku (říkejme jí J.) jsem seznámila se svou jinou kamarádkou A. a seděly jsme tam před začátkem spolu.

Je přesně 17.15 a mistr tanečník oznamuje oficiální začátek našich tanečních. První tanec byla pánská volenka a pro mě si přichází jakýsi kluk, jehož jméno si nepamatuju. Tancujeme spolu walz. Následuje přestávka, kdy s holkama rozebíráme svoje tanečníky do každého detailu. Po přestávce nastává dámská volenka. Tuším, že si mám jít pro nějakého kluka, ale já nevnímám. Naprosto ne a jdu přímo za nosem, kam mě nohy vedou. Moje nohy mě zavedly až k špinavě blonďatému klukovi s hezkým úsměvem se jménem Honza. "Hmmm, je hezkej," říkám si pro sebe. Víc než hezkej. A milej, vtipnej. Sportovec. Hraje tenis, dělá aikido. "Co to je vlastně to aikido?" ptá se nicnetušící a neznále já. "Je to bojové umění na pomezí juda a karate." odpovídá mi a já z něj nemůžu oči spustit. Vůbec na to nevypadá. Tímto mě samozřejmě zaujímá. "A co děláš ty?" "Já hraju na klavír," odvětím. "Jee, vážně na klavír? Já jsem vždycky klavír obdivoval...". Vidím, že jsem ho také zaujala. Po zbytek tance se jen bavíme o škole, a tak mu prozrazuji, že chodím na gympl. Říká, že má rád chytrý holky. Já se dozvídám, že navštěvuje průmku a jakýsi obor s počítači. Zajímavé. Nicméně tanec už pomalu končí, a tak abych si nenechala ujít příležitost, ptám se ho na jeho facebook. Ochotně mi ho dává a prozradí na sebe, že se chtěl také zeptat. Odvádí mě na moje místo a já žasnu, že ví, kde jsem seděla, když to byla přece dámská volenka. "No, víš, už předtím jsem se na tebe díval, ale někdo byl rychlejší". A nechá mě tam oněmělou sedět na židli v zajetí svých kamarádek, které se hned začnou vyptávat.



V autě ho rozeberu s kamarádkou do všech podrobností a nemůžu opomenout jeho krásný modrý oči, špinavě blonďatý vlasy, taneční dovednosti a jeho srdečný úsměv. Jen co přijedu domů, popadnu mobil, nažhavím wifi a hledám toho úžasného kluka na facebooku. Moje zažádání o přátelství okamžitě přijme a já čekám. Napíše? Nenapíše? Mám mu napsat první nebo počkat? Druhá varianta se zdá jako správná. Po ani ne pěti minutách se málem zblázním radostí z jeho obyčejného "Ahoj :)". Asi tři hodiny si píšeme já vím, že tohle nezůstane jen u psaní a tancování. Vím to. Cítím to. A to s také potvrdí s jeho osudným krokem. Asi pět minut jsem čekala, že tohle napíše. "Můžu tě v pátek někam pozvat? :)". Pozvánka na rande. Za svůj život jsem jich již několik dostala, ale nikdy pro mě žádný kluk nebyl dost dobrý. Nemůžu odmítnout. Nicméně ho nechám tak tři minutky počkat, abych ho znejistila a odpovídám: "Určitě :)" Jsem v sedmém nebi.






Doufám, že se vám příběh líbil :) Budu moc ráda, když se vyjádříte, co by se dalo ještě opravit a doladit. Spoléhám obzvlášť na Andee ;) Pokud byste chtěly pokračování, stačí říct.


11 komentářů:

  1. jééé, to je krásný! :) to já když jsem chodila do tanečních, byli tam jen samí exoti! :D a sluší vám to spolu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je doják...Mě se chce z toho až brečet. To je příběh jako z pohádky, fakt :)) Moc Ti to přeju a o pokračování rozhodně stojím ;)

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pokračování chci! Miluji lovestory a navíc když je to skutečnost od tebe! Boží, krásně jsi to napsala:) Závidím ti to:3

    OdpovědětVymazat
  4. Oficiálně hlásím že jsem přečetla i přes nutkání jít psát, které je vzhledem k této hodině už velmi akutní a faktu že za osm hodin už budu zas říkat "dobrý den, jmenuju se...". Obávala jsem se delšího obsahu. Tedy obávala jsem se na začátku, na konci jsem už litovala. Miluju když někdo píše pro mě a já můžu jen klidně číst. A když se to čte dobře. Kdybys takhle psala deníčky, hlídkovala bych u tebe na nový článek ;-) a pokud se mi z tebe podaří vykřesat záblesky vtipně kousavého sarkasmu který u četby miluju a sama se o něj občas pokouším, bude to úplná pecka ;-) Vážně zníte jako pohádka ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jasan, bez zrcátka bych si linky pochopitelně neudělala ;-) Počítání sice v obou jazycích je stejný, ale francouzský čísla neznám takže nedojdu ani k řádnému výsledku xD Házení houskou je lepší, zvlášť když se přilepí ke stěně, míčky jsou jen pro vás slušný gympláky když se snažíte zlobit a moc se vám to nedaří xP Kapitola bude až bude řádná komentovanost současného deníčku o nějž se nepochlubit nešlo xD ale oceňuju těšení ;-) Skutečně je ten tvůj drahouš vykrmuje xD ještě že já si zoubky předělám bez rovnátek, nesnáším omezování xD já se taky celkem hroutím, ale zítra to bude naposled a pak klídek, pauzička... krásná to představa :-) sice jsem nešla, ale mám lepší novinku, bude to znít trochu jako od tebe ;-) Na narážky jsem expert, to víš, považovala jsem tě za nezkaženou slušňačku ;-) a pralinková čokoláda mi paradoxně chutnala z automatu a z kavárny ne xD

    OdpovědětVymazat
  6. Ježiš to je krásný :) Strašně vám to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je krásný příběh! Doufám, že vám to vydrží co nejdéle, vypadá to, že jste si opravdu byli souzeni. Snad taky jednou najdu někoho takového. :)

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. zní to nádherně, fakt jako z pohádky, ten první odstavec jsi popsala jako v knížce :) málokdo má takovýhle hezký příběh :)

    OdpovědětVymazat
  9. S arašídovým máslem se zatím celkem držím ;-) Na instagramu zatím nic nemám, ale pak ho sem hodím, pochopitelně ho chce každej xD Díky za aplikace, stáhnu (ať tam mám už úplně všechno xD)
    Co na našich vztazích nechápeš? jako připouštím že je to pro cizí komplikované, takže rekapituluju - P. chtěl T. asi před měsícem, ona jeho ne, teď se dali dohromady... a ti co chtějí mě - H. kterýho na můj svátek přitáhla M. ven a on mě od tý doby otravuje ale já jeho nechci a mí tři kámoši z práce, jeden ten který se s náma s M. bavil hned první směnu, pak mě chvíli balil, našel si novou kámošku zatímco jsem byla nemocná a teď se diví že za ním nedolejzám a pak ti dva kluci s nimiž se znám od pátku, s jedním z nich jsem byla na pauze, přidala si ho na fb, přidal si mě i jeho kámoš, ten za mnou přijel včera k práci a ten z pauzy mě zval do kina... a ano, jmenuje se na písmeno M. ;-) jasnější? stejně mi jsou ale všichni jedno protože bych je všechny vyměnila za toho mrzáka P. co absolutně postrádá vkus xD
    Děkuju za pochvalu, snídani jsem zaspala :-( výzva je taková ta třicetidenní kdy se ti denně zvyšuje počet dřepů a sedů lehů ale já na počty dlabu a prostě to denně cvičím xD nemocná už jsem, jinak bych byla touhle dobou v práci a neodepisovala ti :-/ Kapitolka asi večer, pokud bude řádná čtenost do té doby ;-)
    Balonek zas značí vaši perfekcionistickou povahu když musíte mít na daný účel příslušnou věc a neumíte improvizovat xP
    kdybys psala deníčky formou příběhu, jako kapitoly prostě ;-) taky jsem to zkoušela, takže to jde, nemysli ;-) občas jsem nějaký náznaky budoucího sarkasmu zachytila, takže nejsi ztracenej případ a chce to jen pár kousavých připomínek a máš to v kapse xD nenapadlo tě taky něco psát? jakože knížku? aspoň takhle na blog? nedivím se že ti tak říká, vypadáš andílkovsky, prostě slušná slečinka ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jůů v jste zlatí!:3 Ale jako..:D při čtení jsem se celkem zděsila! :D Protože jsem v tanečních taky poznala jednoho kluka - špinavý blondák, sportuje, chodí do školy na obor počítače a je to taky Honza!!:D Takže náhoda jako prase :D (neboj není to on) ale my teda spolu nic nemáme :D :) moc vám to přeju a at to dlouho vydrží!:)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Moc Vám to spolu sluší a snad i dlouho vydrží. ;)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)