instagram

úterý 2. prosince 2014

Christmas mood ♥




A už je to tady! Nejkrásnější období v roce začíná. V neděli jsme zapálili první svíčku na adventním věnci, v pondělí vydloubli první čokoládku z adventního kalendáře a z okna netrpělivě vyhlížíme Mikuláše s jeho doprovodem.
Miluju Vánoce! Pro mě je to určitě nejlepší období v roce plné lásky, úsměvů a konečně se zase celá rodina sejde pohromadě. Pojďme se však kouknout na toto krásné období různými druhy pohledů.




První adventní neděle
U nás doma už bývá tradicí, že na tuto neděli vyrábíme adventní věnec, na kterém potom večer zapálíme první svíčku. Myslím, že je moc hezký zvyk si takto krátit čekání.
Vyrábíte i vy adventní věnce?

Adventní kalendář
Správně se první čokoládka jí už prvního prosince, ale my to máme tak trochu jinak. Kalendář totiž dostáváme s bráchou až od Mikuláše, což je trochu zvláštní, když první čokoládka připadá na prvního :D Ale aspoň potom můžeme mít víc čokoládek najednou :D




Mikuláš
Všemi obávaný, hrůzu nahánějící muž s vysokou postavou, berlemi a dlouhými vousy. Mně osobně nahání hrůzu více než jeho čertíci, protože jsem z něho měla vždycky strašný respekt :D U nás na vesnici se v posledních letech vytvořila strašně hezká tradice, že celý mikulášský průvod je vezen na voze tažený koňmi a k tomu hraje pekelská hudba z pohádky S čerty nejsou žerty. A navíc vezou na voze i oheň! Čertů přijede k nám hned dvacet a z Mikuláše opravdu jde hrůza :D
I u nás ve škole obchází Mikuláš všechny třídy a zjišťuje, kdo z našich spolužáků nejvíce zlobil. Super obzvláštnění jinak nudného vyučování :D
Bojíte se Mikuláše? ;)

Pečení cukroví
Mmmmm..... Taky jste teď dostali tak strašnou chuť na perníčky? :D Ty totiž tento týden už udeme péct, tak se děsně těším :D A miluju pečení cukroví, tu vůni linoucí se z trouby a k tomu hrající koledy :)
Jaký je váš nejoblíbenější druh cukroví? :) Pro mě jednoznačně perníčky, ty prostě nesmí chybět! Ale ani bez vanilkových rohlíčků by se to neobešlo :D



Ryba a salát
Nechápu toho, kdo nemá rád ryby! Na smaženého kapra se těším už od léta a vždycky si ho potom maximálně vychutnávám. Na Štědrý den totiž neplatí žádná pravidla, aspoň tedy večer. Ve dne se snažím trochu mírnit, abych nebyla přežraná už v poledne, to si nechám až na večer :D A salát, aby to nebyla zas taková katastrofa a abych se nepozvracela z majonézy, máme odlehčený s jogurtem. A je chuťově tisíckrát lepší než s majonézou :)

Koledy
Již zmiňované, ale to vůbec nevadí. Ty u mě hrají nonstop od první adventní neděle až do Tří králů! :D Prostě miluju tu atmosféru, kterou navozují. Letos ale zatím poslouchám jen takové ty anglické vánoční písničky, ale jak se začneme přibližovat ke Štědrému dnu, vytáhnu už i cédéčka s klasickými českými koledami :)
Jakou koledu / vánoční píseň máte nejradši? Já miluju koledu "Chtíc aby spal" a mezi ty zahraniční bezkonkurenčně patří "Jingle bells".



Stromeček a dárečky
Asi nejoblíbenější u dětí :) No kdo by nemiloval krásný voňavý nazdobený stromeček a pod ním plno dárků? U nás se vždy stromek zdobí večer před Štědrým dnem, tedy 23. prosince. Jednak, aby o tom můj nicnetušící brácha nevěděl, protože on věří, že Ježíšek nosí nejen dárky, ale i stromeček. Pozor ale! U nás máme stromečky dva. Bydlíme totiž s babičkou, takže ona má jeden obří a my druhý obří :D No a já v pokojíku mám taky, ale už jen takový malinký, abych si potom měla kam dát dárky :)
Miluju rozbalování dárků! Vždycky je celý obývák zaplněný balícím papírem, protože u nás jsou fatk vždycky Vánoce ve velkém :D Dohromady věnujeme hodinu rozbalování :D

Pohádky
Ty v poslední době už moc nesleduju, ale bez Popelky nebo pohádky Anděl Páně, by Vánoce nebyly Vánocemi!



Půlnoční mše
Na tu každoročně chodíme s mamkou :) Vždycky se těším, až si na sebe obléknu nějaký kousek zbrusu nového oblečení, které jsem právě dostala. Je to strašně krásné se na chvilku odtrhnout od cukroví a jít se zaposlouchat do vánočních koled a trošku se v tom celodenní shonu zklidnit. Sice tam skoro usínám, protože trvá od jedenácti zhruba do půl jedné, ale miluju to :3


A co vy? Co máte na Vánocích nejraději?


A teď mimo téma - zítra mě čeká věneček a jak jistě víte, dostali jsme se s miláčkem do finále, tak nám všichni zítra od sedmi do desíti večer držte pěsti, jak nejlíp dokážete, abychom všem vytřeli zrak a dostali se alespoň na stupně vítězů!
 Šatky už mám doma a každou minutou se jimi musím kochat :D Jen chci od vás malou radu - jsou bez ramínek, tudíž se rozhoduji mezi třemi možnostmi. Zaprvé si vzít normálně podprsenku se silikonovými ramínky. Zadruhé jen podprsenku bez ramínek (ale takhle mi podpsenka i šaty strašně sjíždí dolů, takže bych se musela každou chvíli upravovat. No a zatřetí jít úplně bez :D

10 komentářů:

  1. krásnej článek :) úplně na mě jde vánoční nálada :3

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Věneček neděláme, adventy neřešíme.. xD Taky když jsme s bráchou byli malí, tak jsme dostávali kalendář až na Mikuláše xD Mikuláše jsem se teda nikdy nebála xD Miluji cukroví:3 perníčky, rohlíčky, rumové kuličky:3 My máme salát s majonézou a miluji ho! xD A kapra mám jen já:3 Protože už jsme velcí, tak už ani dárky nebalíme, ale taky jsem to vždy milovala:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vezmi si ta průhledná ramínka, když ti to bez nich sjíždí;)

    OdpovědětVymazat
  4. děláme to úplně stejně, také miluji ryby a cukroví :DD s těmi šaty, mám úplně stejný problém (taky chodím do tanečních) a asi půjdu bez podprsenky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Když přišla první adventní neděle, byla jsem úplně v euforii. To je totiž první znak, že Vánoce jsou již doslova za dveřmi! Letos jsme věnec pojali trochu netradičně a místo toho, abychom si ho vyrobili jako obvykle, jsme ho upekli. Je sice těžké mu odolávat, ale je moc hezký. :)
    Co se týče cukroví, začali jsme péct o víkendu. Zatím máme perníčky, linecké a ze zdravějších variant jáhlové kokosky. Nejradši mám určitě vanilkové rohlíčky, ty jsou moje slabost.
    S kaprem budu mít letos premiéru. Ještě jsem ho nikdy neochutnala a ani mě to nelákalo. Ani bramborový salát mi nikdy nechutnal, takže jsem měla vždy krokety, ale nedávno ho mamka udělala a byla jsem moc spokojená, takže letos KONEČNĚ bude večeře tradiční. Mamka ho tedy dělá s majonézou, k jogurtu bych jí asi nepřesvědčila, určitě by tvrdila, že by to nebylo dobré. Škoda.
    Koledy tedy fakt nemám ráda. :D Jedině tak ty rolničky a Vánoce přicházejí, nebo jak se vlastně jmenuje. :)
    My taky zdobíme stromeček 23. Mamka si sice vždy stěžuje, že ničíme vánoční tradice a že by se měl zdobit na 24., ale my bychom to prostě na ten Štědrý den už pak nestihli. Vždy ho zdobíme se vším všudy tak 5 hodin, takže v tom případě bychom měli večeři až někdy kolem desáté.
    Když běží pohádky mimo vánoční období, utíkám od televize se slovy, že se na takové kraviny nedá koukat. Když jsou však Vánoce, nedělám pomalu nic jiného, než na ně čučím, a pokud něco dělat musím, dělám to u nich. Nejradši mám také Popelku, Třetího prince a O statečném kováři.
    Na půlnoční mši chodí vždy jen můj strejda. Je mi líto, že chodí sám, ale já bych jí takhle pozdě už nedala, po celém dni jsem vždy hodně unavená. :)
    Užij si dnešní taneční, držím palce. :) A šla bych asi bez podprsenky, ale pokud se tak necítíš příliš pohodlně, jdi do těch ramínek. :)

    OdpovědětVymazat
  6. jéé máte krásné tradice :) a musí být fuška udržet to před bráchou v tajnosti D
    taky mám nejraději perníčky, ale kapra ani salát nejím :D
    ta tradice s Mikulášem u vás na vesnici zní taky moc hezky, musí to být super :) a mše by mě asi unudila k smrti, tu ti nezávidím :D
    jinak palce držííím! to zvládnete :) jinak pokud ti to nevadí, je nejlepší jít asi bez podprdy, nebude ti nic překážet a silikonová ramínka vypadají divně :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já ještě pohádku Anděl páně neviděla! Jsem to ale ostuda! To já se na štědrý večer nekrotím:) tuna cukroví, na oběd kulajda a na večeři smažený řízek a hezky salát s majonezou! :D
    Mě trocha té chemie nevadí :D stejně ji přidávají do všeho, takže si nevybereš :)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. My také vyrábíme věnec ,ale ještě den před první adventní nedělí a svíčku zapálíme už ráno a hoří u nás až do večere tak do 18 hodin. :) Ten zvyk je moc hezký to musí být pěkný. A bez popelky by to na Vánoce nešlo. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Celkově toho zvládám víc než holky, ale tak aspoň něco dělám a ne jak doposud, že jsem na intru jen ležela xD oříškové cappuccino je z kaufu a je levné:)

    OdpovědětVymazat
  10. Hezky jsi to napsala, pěkně prožíváte vánoční svátky. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)