instagram

středa 11. února 2015

Losing my motivation...

instagram, cassey ho, pilates

Hned ze začátku bych vás chtěla upozornit. Tento článek bude poněkud negativního rázu. Pokud nechcete, ani ho neotvírejte a negativní komentáře si radši nechejte pro sebe. To je to, co právě teď nejméně potřebuji.


Jak jsem již četla, hodně lidí se v současné době s tímto problémem potýká. Dnes je tomu měsíc, co se doslova plácám ve svém nynějším životním stylu a nehne se to ani krůčkem k lepšímu. Prostě ztrácím motivaci. Žeru si co chci, je mi jedno, že bych už jíst nepotřebovala, prostě chci jíst a pak mám obrovské výčitky. A nejhorší je, že když si dám ten kousek čokolády, řeknu si, že teď už je to stejně jedno a sním jí víc než půlku. A čokoládou to zdaleka nekončí. Myslela jsem, že z tohoto bludného kruhu jsem již pryč, ale není tomu tak. Stále s tím bojuji a stále se to nelepší.
V jednu chvíli si představím, jak by má postava vypadala, kdybych nejedla tyto (s prominutím) sračky a pak se stejně zase uchýlím k tomu, co jsem zpackala včera. Zase do sebe nacpu plno jídla. Už vážně nevím, co s tím. Ani nevím co chci! Kam se poděla moje motivace? Copak jsem nechtěla do léta vyrýsované bříško, hezký zadek a štíhlé nohy? Není ta představa lákavá? Ve většině případů se stejně vymluvím na to, že mám přítele, který mě má rád takovou jaká jsem. Ale copak nechci, aby na mne mohl být pyšný? Pyšný na to, že má hezkou holku s hezkou postavou? Sice mi pořád říká, že mám hezkou postavu, ale to mně nestačí.
Vím že já dokážu být lepší. Už několikrát jsem si to dokázala, tak proč bych sakra nemohla teď? Nedala jsem si náhodou nějaké předsevzetí? Že do léta budu mít svoji vysněnou postavu??? Tak co to sakra se mnou je? Proč prostě nedokážu zvednout ten svůj línej zadek ze židle a jít něco dělat? Děkuji anonymovi na asku, který mi tohle připomněl! :)
S tím jídlem to mám teď opravdu hrozné. Dopřávám si, a to dost. Sice se snažím z
dravě, ale potom stejně ještě zhřeším něčím nezdravým. "A když už jsem to dnes posrala, tak už je to přece jedno!" říkám si dnes a denně. Na horách to bylo úplně nejhorší. Tam jsem to podělala na plné čáře a ukázala jsem si, že nemám vůbec, ale vůbec žádnou vůli a sebekázeň. Ládovala jsem tam do sebe všechno možné horem dolem a nic jsem neřešila. Taky že jsem přibrala od začátku ledna dvě a půl kila. Není to sice moc, ale za takovou krátkou dobu je to sakra velký přírůstek! Hlavně že jsem chtěla, aby se váha pohybovala přesně opačným směrem...
Proto od zítřka vyhlašuji válku těm zbytečným kilům! Se cvičením to nebudu přehánět, protože vím, že při přemíře cvičení potřebuji jíst ještě víc, a toho se chci právě zbavit. Chci se naučit jíst s mírou a když už si dám něco "nad rámec", tak si to nevyčítat. A konec dortíkům v cukrárně. Chci být koulička? Nechci!!!
Takže 12.2.2015 nový start. Zítra se hezky zvážím, změřím, budu plánovat jídelníčky a budu jíst zdravě! Ze začátku si dám denní cíl 1500 kcal. Možná se vám to zdá málo, ale já to považuji za normu. Podle výpočtu bazálního metabolismu je to pro mě doporučené množství, každý to má jinak, takže se nedivte. Budu si sem psát jídelníčky a každý týden bude zhodnocení uplynulého týdne, převážení a přeměření. Už se na ty výsledky těším jak dítě na novou hračku. Teď nastane okamžik pravdy, zda se dokážu držet své motivace a jít za tím, co opravdu chci. A že jsem cílevědomá a všechno dotáhnu do konce.
Takže tyto body budu dodržovat ke splnění svého snu:

  • jídlo 5x denně (1500 kcal)
  • workout 3x týdně
  • pitný režim (3 litry denně)
  • spánek 8 hodin denně

Doufám, že aspoň vy se máte dobře a daří se vám tak, jak chcete. Napište mi prosím, jak proti tomuto problému bojujete vy a jestli jste něco podobného někdy zažily.


blogilates

Untitled

Děkuji, pokud jste dočetli až do konce a přeji hezký zbytek večera.

23 komentářů:

  1. Neboj, lepsi casy prijdou ☺ kdyz si o to telo reklo, tak to asi urcite potrebovalo! 😉😄 taky znam tyhle spatny obdobi, ale doufam, ze je snad uz nikdy mit nebudu 😁 ale hlavni je, ze s tim chces neco udelat 😄 verim ti, ze to zvladnes a preju hodne stesti 😊 a na clanky se moc tesim 😁

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanek na uvahu, hmm.. Ale bacha na ty jidelnicky atd ..casto takove prehnane hlidani vede k porucham prijmu potravy, kamaradka na tom byla stejne a malem pak umrela.. :/ jinak s tou vodou nesouhlasim 3l denne je extremne moc, za den staci cca 1,5 max 2 litry vody :)
    Ale drzim palce a snad se Nam podari mit svou vysnenou postavu..<3

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem na tom teď podobně, až na to, že já bych už vůbec neměla jíst "nezdravá jídla" a čokoládu kvůli zdravotním důvodům, ale ani to mě už od toho nedokáže udržet. Možná to je rozhozená psychika, zkus zapátrat ve svém životě, jestli děláš všechno tak, jak bys chtěla a jestli neexistuje něco, s čím nejsi spokojená (kromě toho stravovacího režimu, to může být právě ten důsledek)
    Jinak... Nechci ti do toho kecat, ale hnedka to stáhnout na 1500 je možná moc. Já to takhle nedávno udělala (konkrétně jsem to stáhla na 1590 podle výpočtu IIFYM pro rychlý redukční režim) a vydržela jsem to max. 2-3 dny a pak přišla zase další nekontrolovatelná přežíračka a pocit, že už je to všechno stejně jedno. Takže, jestli by nestálo za úvahu to snížit třeba na 1700, po týdny na 1600 a pak to stáhnout na těch 1500. Výsledky možná nebudou tak rychlé, ale za to by to mohlo být stabilnější a mohlo by se to dát lépe vydržet.
    P.S. "Všechno se musí vždycky zhorši, aby se to mohlo zlepšit" (citát od už nevím koho..)

    OdpovědětVymazat
  4. No, mě se daří udržovat tak ten spánek :-D Ne, i pití je v pohodě... Jídlo a workout pokulhává. Ale nejvíc asi to jídlo. To se člověk potom prostě musí hecnout :) Tak držím palce!! :) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím si, že není důvod k negativním komentářům...tohle se prostě může stát každému. Důlěžité je si pak hlavně uvědomit, co člověk vlastně chce. A jestli ses rozhodla s tím bojovat tak ti přeji jen a jen štěstí a myslím, že to určitě zvládneš. Je to určitě jen teď nějaké špatné období ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak na začiatok ti chcem povedať, že viem, čím prechádzaš, zažila som to. Veľa ľudí si týmto niečím prejde, nie je to nič strašné, nič, za čo by sa mal zrútiť svet. :-) Mne trvalo takmer rok, kým som sa z toho vyhrabala, ale šlo to prirodzene samo - netlačila som sa do zdravej stravy naspäť, netlačila som na seba v cvičení. Časom tie chute mizly, redukovali sa, vracala sa chuť k cvičeniu, motivácia k zdravému životnému štýlu a celkovo sa môj postoj na môj život zmenil. Podľa mňa by si to nemala riešiť až tak radikálne, znížiť kalorický príjem a strážiť si ho enormne, lebo túžiš po štíhlom brušku a zbavení sa 2 kíl. Podľa mňa práve táto "posadnutosť" jedlom ťa priviedla k tomu, že si sa rozpapala. :-) Niekedy fakt pomôže dať tomu voľný priebeh a pozrieť sa na to inak. Nemyslím tým, aby si to nechala na rok, ako ja - ja som bola už úplne zničená a pretrénovaná (mala som tréningy 10x v týždni a low carb stravu a váha sa nehla ani o 1kg), ale myslím, že by ti stačil týždeň, dve na premyslenie - aby si sa na to pozerala inak. Začala viac vnímať seba ako celok, ako niekoho kto stojí za to, aby sa mal rád (nie preto, že ho má rád priateľ, či rodina alebo niekto iný), ale preto, že TY SAMA STOJÍŠ ZA SVOJU LÁSKU. Podľa mňa si veľmi krásne dievča, štíhle, myslím si, že problém bude v tom, ako sa vnímaš. :-) Nevravím, že nemáš cvičiť a jesť zdravo - to by ma nikdy nenapadlo, pretože málo ľudí si uvedomuje, aké to je dobré pre zdravie a ideálna prevencia proti chorobám - avšak myslím si, že by si to nemala preháňať a znižovať kalorický príjem - nehnevaj sa na mňa, ale mne to príde ako keby si sa chcela potrestať za to, že si to prehnala s jedlom. Ja by som na tvojom mieste tie body vymenila a dala si tam predsavzatie - budem jesť 5x denne zdravé jedlo (a snaž sa dodržovať toto, nie presne ohraničený príjem kcal).
    Ale toť môj názor :-) Snáď sa nenahneváš, za taký dlhý komentár, ale podľa mňa by sa oplatilo neponáhľať a troška sa nad tým zamyslieť. Chceš byť zdravé dievča, ktoré chce mať zdravý život, predpokladám, tak načo ísť z extrému do extrému? :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, prosím tě, neznič se. To, že jsi zhřešila, z tebe dělá člověka. Už předtím si měla zřejmě (a z jídelníčků i očividně) nízký příjem, proto pravděpodobně tvé tělo křičelo o pomoc. Raději si s tím nezahrávej, přece jen máš taky nějakou minulost s PPP a to se může vrátit. Tak radikálním stažením jídelníčku nic nevyřešíš, naopak je velká pravděpodobnost, že chutě ještě stoupnou. Užívej si života, vždyť máš nádhernou, hodně štíhlou postavu. Věř v tomto svému příteli, ví, co říká. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já myslim, že je hlavní si uvědomit, jestli to děláš pro sebe, nebo pro okolní dojem - pokud za b, tak si na to nikdy nezvykneš a vždycky spadneš do starých kolejích. Pokud to děláš čistě jen pro sebe, tak je potřeba si taky uvědomit, že hřešením trestáš jen sebe a budeš z toho smutná a zklamaná jen ty. Uvědom si priority a sestav si jídelníček a pohyb, který jsi ochotná dodržovat celý život a ne takový, do kterýho se budeš nutit jen proto, že je to momentální trend (ne všechny holky se potřebují dřít, jen to nedokážou vnímat, protože ze všech fotek na ně kouká opak), každé tělo zvládá jinou zátěž a když se budeš přepínat tak to nepovede k ničemu. Všechno začíná v hlavě... Mám ten samý problém, vím o čem mluvíš a teď jsem ve stádiu urovnávání myšlenek, až budu psychicky připravená, chci změnit celý svůj životní styl a postoj k životu. Přeji ti hodně štěstí a všechno co děláš, dělej s radostí a protože tě to baví a chceš to dělat.

    OdpovědětVymazat
  9. Urcite neni důvod k negativním článkům. Ja sice nemám problem s nezdravym jídlem. Mamto úplně naopak.. Jim přehnané zdrave, hlidam se az moc a příjem mam jeste min, než sis ty dala za cil. Taky se v tomu pacam a nemůžu se hnout z místa. Je to hrozne těžké, je to boj. Ale drzim ti palce!
    Iva

    OdpovědětVymazat
  10. Zažívám to samé. :/ Přesně jak popisuješ dám si kousek a mám výčitky, tak to sním celé + něco na víc. :/ Přeju, aby se ti to dařilo splnit. Zvládneš to ! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Zážívám to samé:/ Mám motivaci, zaměřuju se na DDD, chci vypracovanější postavu a pořád prasím:/ Říkala jsem si, že za ty 2 týdny, co mám prázdniny budu jíst super... a ani náhodou, pořád děs... Snad se nám to už oběma zlepší;)

    OdpovědětVymazat
  12. Mám to ted stejně. Pěkně jsem nám narostla! :D jím pořád čokoládu, arašídové máslo, ale co.. jísst takové věci je běžné :) ovšem je dobré, že zase začínáš "od znova", ale hlavně vše s mírou a nepřežen to:) a rozhodně nehubnu víc než 3 kg :P a než si stanovit nějakých 1500 kcal, rači poslouchej své tělo, kolik chce :) to je podle mě lepší způsob.

    OdpovědětVymazat
  13. Já myslím, že takováto ztráta motivace je u každého jednou za čas normální. A není to jen tak, podle mě je to prostě tím, že si tělo žádá něco, co mu bylo odepíráno. Třeba ty čokolády, sladké a tak. Ale ne, protože by zrovna tyto nezdravé cukry potřebovalo, ale protože strádá někde jinde, třeba je vypjaté z psychiky, náporu ve škole, doma, přepracované, přetížené i fyzicky. Zkus se zamyslet nad tím :)
    A hubnutí... nemyslím si, že by to v tuto chvíli bylo řešení, tím, že teď budeš ještě striktnější a budeš jíst méně si moc nepomůžeš, chce to spíš zakombinovat více aerobního pohybu, myslím si.
    Neboj, zase ty pocity odezní a ty si budeš vychutnávat workouty a do léta času dost na krásnou postavu! :) Hlavně zůstaň pozitivní a nekritizuj se!

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Každýmu to občas ujede :) takže se netrap :) zase to bude jenom lepší. Hlavní je, že to děláš jenom pro sebe a pro svůj dobrý pocit. Budu ti držet palce :) a 1500kcal mi málo nepříjde, protože vlastně i já mám jíst nějak tak, aby se mi to vešlo tak nějak do bazálu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já Ti nevím, Luci... sleduji Tě už dlouho a nějakou dobu pozoruji, že máš tendence jídlo příliš řešit a dávat mu přebytečnou váhu-připisovat mu příliš velkou důležitost. Jako by ses tím pak dostávala do ustavičného stresu a koloběhu výčitek, což často vede právě k tendencím k přejídání. Máš přeci báječného kluka, spoustu kamarádek, všechno klape, vypadáš skvěle - tak proč si kazit dny zbytečným přemýšlením o tom, co jsi snědla? :) Na dospívající slečnu je 1500 kcal prostě zoufale málo - je to sice bazál, ale bazál znamená, že to tělo spálí, když nic neděláš. Pokud přes den aktivně funguješ a hýbeš se - navíc používáš mozek ve škole - je třeba jíst zkrátka víc, pak Tě nebudou ponoukat nějaké chutě.
    ALe nechci Ti do toho nijak kecat, jen si na to prosím dej pozor a buď opatrná, přeci jen s PPP není radno si zahrávat.
    Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  16. :D :D Tak mě se to povedlo! Jinak souhlasím s komentářem Andullie. Nerada někomu kecám do toho, jak se stravuje (sama to nemám ráda), ale nepřeháněj to..:)

    OdpovědětVymazat
  17. Jak vidím, tak to máme úplně naopak. Ty chce cvičit míň, aby si tolik nejedla a já chci zase cvičit víc, abych mohla jíst hodně :D
    Mě taky připadá, že je to trošičku přehnané. Ty mi už tak připadáš taková drobná a že nemáš moc velké porce. Nemyslím si, že je dobré až tak snížit příjem. Když máš pocit, že to ale potřebuješ, tak malinko uber, ale rozhodně ne tolik. Z toho bys mohla být hodně vyčerpaná a nemuselo by to vůbec skončit dobře. Hlavně, když za sebou máš PPP. Opravdu to raději moc nepřeháněj, jsi moc fajn a krásná holka a podle mého máš skvělou postavu :)
    A navíc by mi chyběly ty tvoje kafíčka a dortíčky :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Cheesecake jsi mela nedavno xD ale ja si udelala zdravejsi verzi xD jo odstiny jsou bozi:3

    OdpovědětVymazat
  19. No, taky mi příjde že se tím až moc zabýváš :/. Prosím pozor na to, nerada bych aby jsi spadla do PPP. Zkus trošku zvolnit. Nenadávej si za nic, naopak se chval. Víc optimismu, pak půjde vše snadněji. Hlavně pozor :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky, už delší dobu chodím k tobě na blog, čtu tvé články a tak ti chci říct, že mě mrzí, jestli teď máš nějaké problémy. Myslím si, že každý občas sám o sobě zapochybuje nebo si začne něco vyčítat (ať už se to týká jídla,cvičení,chování...). Ale je to vždycky jen přechodné období a musíme si tím projít, aby mohlo následovat něco lepšího a hezčího. Takže přestaň o sobě pochybovat a to, že jíš třeba víc sladkostí nebo dortíků je úplně normální a rozhodně si to nezakazuj. Pokud na to máš chuť a neláduješ se opravdu ve dne v noci, klidně si tyhle dobrůtky vezmi - svět bude hned hezčí. Vím o čem mluvím, protože trpím anorexií a mám spíš opačný problém než ty. Láduju se vším možným (tučné,sladké...), dokonce piju i Nutridrinky, ale prostě nemůžu přibrat. Svět je prostě někdy nespravedlivý - každý chceme to, co zrovna nemáme. Proto buď ráda za to, jakou máš hezkou zdravou postavu a věř, že jsi pro mě takovým pěkným vzorem, jak se holka může dostat z anorexie. Proto doufám, že tohle tvé období, kdy sama o sobě pochybuješ brzy skončí a ty přidáš další článek, jídelníček atd... - moc se mi totiž tvé články líbí. Hlavu vzhůru, jsi prima holka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee to mě moc těší :) Taky doufám, že už se to obrátí k lepšímu :)

      Vymazat
  21. Musíš se mít ráda, nenadávej si. Prostě začni jíst víc zdravě a častěji za den a ono se to vyvrbí. a že si dáš čokoládu? Nevadí, tu postupně vypustíš, ale nesmíš si na sebe hnedka klást takové požadavky. Protože když to nezvládneš, budeš ze sebe zklamaná, a zase se pro pocit lítosti budeš ládovat. Věř mi, mám s tím obrovskou zkušenost :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)