instagram

čtvrtek 26. března 2015

My diary 26.3.

Krásný den všem!
Tak jsem myslela, že už bude konečně jaro a ono je dneska tak škaredě pošmourno a navíc teď začalo pršet. Plánovala jsem, že bych si šla zaběhat, ale asi dneska zůstane jen u cvičení. Co vy? Už jste vytáhli běžecké boty a chodíte běhat, tak jako já? Abych se ale přiznala, tento rok jsem byla zatím jen čtyřikrát. První běh byl hrozný, všechno mě bolelo, musela jsem pořád zastavovat, ale od druhého běhu to je čím dál lepší. Botky jsou opravdu parádní, skvěle tlumí nárazy a jsem s nimi moc spokojená :)

get better for feeling better


Hned ze začátku bych se vám ale chtěla omluvit, že tento článek bude bez vlastních fotek, protože můj notebook odmítá spolupracovat. Opět.
Ve škole máme teď takovou pohodu. Málo písemek, jen v některých hodinách zkoušení. Ale podcenila jsem to a teď mi vychází ze zemáku 4/5 a ze sociologie 4 :D WTF??? A u obojího ze zkoušení, to nasere. Za to z jazyků samé jedničky :D Jsem já to umělec... Mimochodem máme mít do konce měsíce března vybrané semináře, na které budeme chodit ve třeťáku a já absolutně netuším. Jedno je jasné - určitě angličtina, ale dál? Fyzika mi nikdy nešla, biologii můžu rovnou vyškrtnout a na chemii jsem totální trdlo (ani tahák schovat neumíš!) A matika? Dovolte, abych se zasmála :D Ale uvidíme, na co ještě přijdu :D
V úterý jsme psali písemku z chemie a takhle jsem se už dlouho nezasmála :D Celá třída kompletně (a to vážně nekecám!) měla tahák. Psali jsme na nekovy, což vydá na jednu maturitní otázku, a učitel každé dvě minuty zabavil jeden tahák :D A já jsem tak blbá, že si ty rovnice ještě vyznačím barevně, abych se v tom vyznala :D No samozřejmě, že to viděl. Ale on si dokonce dovolí mi sáhnout mezi nohy, kde jsem tahák schovávala! Úchyl jeden! :D Asi po pěti minutách u mě objevil další, který jsem mu už radši podala. Naštěstí je tak blbej, že nikomu pětku nedal (stejně celá třída bude mít za pět a my budem zase sbírat úrodu lajčíku na YOU.BO, kde máme z minulé chemické písemky přes 20 000 lajků)
Dnešní škola byla vážně úžasná. První hodina zeměpis, němčina a matika a konec. Nastala totiž "vodní havárie" (v překladu netekla voda a ucpaly se záchody - to už nezní tak vznešeně), a tak nás propustili domů :3 Už dlouho jsem nebyla ze školy doma ve 12 :D Takže dneska taková pohodička :) Zase jsem si zahrála na klavír, už druhý den po sobě! Nějak mě to začalo bavit a konečně vypadám na to, že hraju pátým rokem, a ne že teprve začínám. Taky bylo na čase :D

Follow this inspiration on instagram and  facebook

S jídlem to teď u mě vypadá zvláštně. V neděli jsem dovolila "trochu" větší množství jídla, protože jsme byli na oslavě babiččin narozenin, a ta se nás vždycky snaží vykrmit. Taky to tak máte? :D Ale od té doby už žádný přežer nebyl! Nebylo totiž výjimkou, že jsem se přejedla každý den nebo každý druhý. Taky jsem si začala počítat příjem a makroživiny (bílkoviny, sacharidy, tuky) a neskutečně mi to vyhovuje. Myslím, že časem budu navyšovat, protože začínám na 2000 kcal, což se mi zdá trochu málo pro mě. Uvidím, jak na to bude tělo reagovat a podle potřeby navýším :) Ale i takhle se cítím dobře :)
Nesnažím se nějak striktně dodržovat jídelníček, sice si večer dopředu naplánuji jídlo, ale nějak nehrotím, když se změní plány. Jen je sranda s večeří - někdy o dost převažují sacharidy, jindy bílkoviny. Ještě jsem si přesně nevychytala, jak to rozložit správně v celém průběhu dne :D
Také jsem zjistila, že jsem dřív jedla strašně moc bílkovin na úkor tuků (máslíčko, ke mně!!! :3) Teď si musím vystačit s jedním tvarohem a vajíčkem na den, fňuk. 


Motivation

Jak jsem již zmínila, začala jsem zase s během. Dále cvičím s Fitness Blender a pokaždé se na cvičení strašně těším! :3 Stala jsem se ještě víc závislá, než jindy předtím, a nikdy nechci aby to skončilo :D Nejradši mám ty hopsací a hiit workouty, to je moje :3
Kávovou a čokoládovou challenge stále držím! Ale 1.4. nastane ten osudový okamžik - po měsíci kafe. Abyste si ale nemyslely, že jsem nějak závislá :D Abych pravdu řekla, vůbec mi ani jedno z toho nechybí! (Whaaat?? Slyším dobře?)
A to by nebyl duchaplný článek, abych se aspoň nezmínila o Honzíkovi! V pondělí jsme totiž oslavili naše půlroční výročí (to to letí!). Vůbec jsem nečekala, že mi něco dá, a to víc mě překvapily růžičky a vlastnoručně složená básnička! Když jsem to uviděla, málem jsem se rozbrečela Honzíkovi na rameni. Nedokážete si ani z poloviny představit jak je hodnej.

A na závěr vám sem přidám ukázku z jídelníčku a cvičení:
Snídaně - ovesná kaše s mákem
Svačina* - bílý jogurt s ovesnými vločkami (overnight oats) se strouhaným jablkem, ks), mrkev, jablko
Oběd - zeleninová polévka, vařená pohanka se sardinkami a zeleninou
Večeře - míchaná vajíčka, vícezrnný chléb, zelenina

Snídaně - ovesná kaše s banánem, tvarohem a malinovou Matyldou
Svačina* - bílý jogurt s ovesnými vločkami a banánem, slunečnicová houska s tvarohem, šunkou, jablko, mrkev
Bubble tea (příchuť broskev, kuličky liči, želé zelené jablko) - miluju!
Oběd - zeleninová polévka, cizrna s vařenou zeleninou, plátek vícezrnného chleba s tvarohem
Večeře - vícezrnný chléb s pomazánkovým máslem a šunkou, mrkev, tvaroh s jogurtem, arašídovým máslem a medem

* jídla ve škole - svačiny mívám velké, protože jinak bych v té škole pošla hlady :D Taky máte tak strašný hlad ve škole? :D

15.3.
40 Min Cardio HIIT Workout + Butt, Thighs, Abs: Ultimate Workout For Belly Fat Loss, No Equipment
At Home Cardio Workout - High Intensity Interval Training Workout by Fitness Blender
Blogilates
5 Minute Flat Abs
Lower Belly Flattener
EXTREME ABS Workout

20.3.
běh (39 minut)
XHIT
The Kim Kardashian Butt Workout
The Best Butt Workout
The Best Exercises For a Tight Butt

When The Stars Go Blue | via Tumblr



10 komentářů:

  1. Já mám spíše hlad jak dojdu ze školy, než ve škole :D a taky chci začít běhat :) a pořádně cvičit... tak snad se k tomu dokopu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těch 39 minut jsi běžela v kuse? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si už nějaký čas říkám, že na čase opět začít s během a čím později, tím horší to bude šok, ale nějak jsem se k tomu stále nedokopala! ALe budu muset, mám nové legíny a mikinu, tak musíme vyzkoušet (a zničit si nohy :D ).
    Neboj, výběr seminářů je vždycky na nic, ale dobře to dopadne..v nejhorším můžeš přejít.. :)
    Jinak podle FitnessBlender jedu taky, ale spíš ta posilovací cvičení, kardio víceméně necvičím a docela mi to i vyhovuje :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. S během bych taky už pomalu ráda začala, tento týden jsem si byla koupit botky, ale od včerejška je venku pěkně hnusně, občas prší, takže si zatím počkám, až se to zase zlepší, než poprvé vyběhnu :D
    Jinak ty videa vypadají moc dobře, určitě nějaké z nich vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. O narozeninách mi ani nemluv. :D Od dubna to všechno začne. Samí oslavy, kde mi každý cpe slova: ,,dneska poruš dietu. " :D Já jsem si říkala, že začnu běhat, ale když do toho jdu naplno vydržím 2-3 dny a pak přestanu. Aspoň to cvičení doma mi na 99% vyhovuje. Blahopřeji k půl ročnímu výročí. :) Ať vám to vydrží. :)
    A známky ještě napravíš. Jak vidím nejen u nás nešla voda. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já si pořád říkám, že bych mohla začít taky běhat a naučit se ten běh užívat a ne jenom lapat po dechu a připadat si jako u mučení :D . Snad v létě, až bude víc času, se to povede.
    Já si taky musela vybírat nedávno semináře, ale já měla jasno-biologie. Chtěla jsem totiž ještě tak před 14-ti dněma jít na veterinu, jenže jak jsem byla na seminář už definitivně zapsaná, rozhodla jsem se jít studovat jazyky, protože mě to udělá šťastnější. Takže dvouletý seminář z biologie mi je teď k ničemu. No klasika :D .
    Máš můj obdiv za to, že vydržíš bez čokolády, protože bez té já nezvládám ani jeden den :D . Snad to nehraničí se závislostí :D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je dobre, ze se ti s jidlem uz dari:-) ty jsi bez vecere?:O takx mivam ve skole desny hlad xD pani, gratuluji k pul roku:-) a to se mas, ze mas ve skole ted pohodu xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ale popleta! Zapomněla sem to tam dopsat :D

      Vymazat
  8. kokos kešu jsem ještě nikde neviděla! Ten by teda byl O.o
    Chci pracovat v cestovním ruchu :) no já už taky včera měla :D ale ne celý balení!:D jsem dobrá

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)