instagram

pondělí 23. února 2015

23.2. - five months



Ahoj!
Tak po menší odmlce vám opět píšu. Opravdu se moc omlouvám, ale s tím časem to mám teď tak tak. Pořád jen škola, škola, klavír (na který teď kašlu), cvičení a další povinnosti. A taky si musím někdy udělat čas na Honzíka, kamarádky a co teprve brácha, který se pořád ptá, jestli přijedu zase večer. Je mi líto, že na něj vůbec nemám čas, nechci náš vztah vidět v budoucnu. Takže dnešní článek seřadím do několika oddílů, aby se v té změti informací dalo trochu zorientovat :D





Škola
První týden hned po lyžáku a následných jarňákách byl utrpení. Nejenže jsem všechno zapomněla, ale nemohla jsem se soustředit a ve škole mě to jednoduše nebavilo. Ne že by mě to jinak bavilo, ale chápete, jak to myslím. Za normální situace nezáživnou hodinu třeba prokecám s kámoškou, ale tentokrát jsem byla znechucená úplně ze všeho :D Nicméně jsem to nějak přežila a ulovila hned nějaké hezké známky, ale samozřejmě je vzápětí pokazily známky horší. Celá já no... :D Třeba zemák, ze kterého mám čtyřku a pak zatím neoznámkovanou fyziku a matiku. S jistotou však můžu říct, že budu ráda za čtyřku :D Přitom jsem se celé včerejší odpoledne šrotila matiku jak debil a všechny příklady vycházely naprosto správně a dokonale. A hádejte co? Ona tam dá sice stejnou látku, ale mnohem těžší příklady, než které jsme počítali ve škole. Nesmím ani zapomenout na dnešní zsv, ze které mám také čtyřku. Ze zkoušení. A to jsem si asi celou hodinu předtím říkala, že mě určitě vyzkouší a vůbec mě nenapadlo otevřít ten sešit! :D Stála jsem tam jako solný sloup a nedokázala jsem jí ani říct, co je to  byrokracie. A při otázce, zda je instituce sociální útvar či ne, mě učitelka dokonale zmátla. Tahle totiž patří mezi ty, které, když řeknete něco špatně, vás neopraví a neřekne, že to je blbě, ale nechá vás v tom pěkně plavat.
Nicméně dneska jsem se pěkně vykašlala na tělák a na klavír. Místo těláku na obhajoby seminárek, což mě příští rok také čeká, takže jsem potřebovala uvést do obrazu. A jelikož jsme skončili celkem brzo, přemluvila jsem kámošku, že se na zbytek těláku vykašleme, a tak jsem si řekla když už tak už a vykašlala se i na klavír :D Stejně jsem celý týden o jedinou skladbu nezavadila ani pohledem a jediné, co jsem na něm zahrála bylo Love me like you do. Mimochodem úžasná písnička z Padesáti odstínů šedi, o kterých se dočtete níže. Takže doma jsem byla o půl páté, což je na mé poměry neskutečně brzo, že se mi ani nechce věřit, že jsem doma za světla! :o Zbytek dne večera pravděpodobně strávím mezi sešity a knihami, protože druhák je opravdu maso.


Nejlepší kombinace - ovesno - pohanková kaše s banánem, tvarohem, kokosem a hořkou 85% Lindtkou od Honzíka... Aaaa já se těším na ráno!!


Jídlo a cvičení
Vzpomínáte na předminulý článek? Na ten, ve kterém jsem si jen stěžovala a zmiňovala se o přejídání? Tak to se za poslední týden docela zlepšilo a konečně pořád nechodím do spíže a nelovím něco dobrého. Samozřejmě pořád to není ideální, ale myslím, že jsem na dobré cestě. A také si myslím, že tělo si potřebovalo odpočnout od obvyklého režimu a teď už pojede na plné obrátky :) Snažím se jíst dostatečně, dát mu vše, co potřebuje občas se odměnit nějakou tou čokoládkou. Nemůžeme totiž po našich tělech chtít, aby jelo na 100% super ultra clean stravu s vyváženým podílem sacharidů, bílkovin a tuků, ale pro to, aby pracovala tak, jak my chceme, se musíme naučit jej řádně odměňovat a pak nebude trpět nedostatkem. Myslím, že tohle jsem si už uvědomila, teď stačí převést do praxe :)
Se cvičením to mám teď tak, že cvičím sice jen třikrát týdně (víckrát opravdu nemám čas), za to ale intenzivněji a delší dobu. A takto jsem spokojená :) Na začátek si dám vždycky nějaké kardio od Jillian Michaels a pak kombinuji různá cvičební videa od xhit a blogilates. Například jsem teď objevila úžasné kardio, které patří k programu One Week Shred. Určitě vyzkoušejte, zpotila jsem se jak nikdy!
Tady máte na ukázku můj včerejší jídelníček:

Snídaně - ovesná kaše s banánem, tvarohem, kešu ořechy a horkými borůvkami
Oběd - přírodní vepřový plátek, bramborový salát bez majonézy, vařená mrkev, brokolice, červená paprika, cherry rajčata
Svačina - bílý jogurt se sypaným musli a banánem, jablko
Večeře - odtučněný tvaroh (250 g), dva knackebroty, mrkev, cherry rajčata, červená paprika

Nějaký ten cheat taky musí být! :D



Honzík
Dneska máme pětiměsíční výročí <3 Sice se vidíme jen třikrát týdně, ale toto období je nejšťastnější v mém životě. Jsem pořád do něj zamilovaná, jako na začátku našeho vztahu a doufám, že ta zamilovanost mi hodně dlouho vydrží :) On je fakt moje zlatíčko a bránila bych se za něj zuby nehty. A je vidět, že on mě taky opravdu miluje. Mezi námi je prostě čistá a nefalšovaná láska <3



Valentýn
Ano, beru, že toto je jen komerční svátek, ale kdy jindy je lepší příležitost vašemu milovanému připomenout, že ho máte rádi a vážíte si ho? Samozřejmě že si to připomínáme každý den, ale i přesto jsme si nějakou drobnost dali. Já jsem od něho dostala kytičku a srdíčkový polštářek <3 a já jemu dala hrníček s nápisem Z lásky a citátem. Možná jsem viděli v drogerii Teta ;)

Valentýnská snídaně


Fifty Shades Of Grey
Tento film teď hýbe světem, takže si určitě zaslouží svůj vlastní odstaveček. Byla jsem na něm s Honzíkem v pátek třináctého (děsné datum!:D) a před samotným filmem jsme si ještě zašli na pizzu. A víno, mimochodem děsně dobrý. Film celkově hodnotím jako velmi povedený a určitě bych doporučila. Jen jsem byla trošku zmatená z toho konce, což asi většinu lidí, co na odstínech byla. Nicméně se těším, až bude druhý a třetí díl :) Je ale pravda, že Aniny kozy jsme tam viděli několikrát, ale co třeba taky trochu odhalit Christiana? :D (Né, že by mě to nějak zajímalo, ale...:D). 
A jelikož mě film zaujal, odhodlala jsem si přečíst i knihu. Minulý rok v březnu jsem ji začala číst, ale vůbec mě nebavila, na což jsem tentokrát velmi výrazně změnila názor. Nehledě na to, že je i docela inspirativní :DDD.




Tak pro dnešek se s vámi loučím a slibuji, že už budu aktivnější!
A abych nezapomněla - s několika blogerkami píšeme opravdu velmi zajímavý příběh, tak se koukněte na tuto stránku. A nelekejte se toho názvu :D Píšu za Jamieho, ale spíš to zanedbávám, protože prostě čas! viz. úvod článku :D

Fifty Shades of Grey... Taky se vám víc líbí anglický název?
Tuhle teď hraju na klavír :3 Miluju! <3 Další povedená písnička od Ellie :)


Tak se mějte hezky a přežijte ve zdraví tu děsnou školu. A kdo má teď prázdniny, upřímně závidím, V týdnu čekejte recept na čokoládové muffiny, které jsem pekla a byly děsně dobré.
A teď už konečně ahoj! :D


ASK    FACEBOOK   INSTAGRAM

13 komentářů:

  1. Mně teda přijde druhák děsně pohodový, sice návrat z Dánska bude krušný, ale dokud jsem byla na hodinách, obětovala jsem učení asi půl hodinu týdně dohromady a měla jsem skvělé známky :D Asi taky ale záleží člověk od člověka no :)

    OdpovědětVymazat
  2. Škola je děsná asi všude, já mám prázdniny ještě před sebou, tak se na ně moc těším! Až si odpočinu, protože je to děs, testy, zkoušení :/ A neboj, známky vytáhneš :) A počkej na třeťák :D Jak se tak dívám na maturanty, tak ty v té škole nedělají nic, věčně bordel na chodbách a končí vždy před náma! už aby to bylo :D
    Je dobře, že se už cítíš líp a nepřejídáš se ;) Cvičení s Jillian je celkově boží, její programy jsou prostě perfektní jako ona sama !! :)
    Gratuluji k výročí a ať vám to vydrží!! :)
    A co se filmu týče, neviděla jsem, knihu taky nečetla - jen úryvky a bohatě stačily :D Nikdo mě nedonutí se na to kouknout, není to zrovna můj šálek kávy.. :D Ale chápu ,že to hýbe světem.

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. gratuluju k výročí! a udělala sis krásnou valentýnskou snídani :3
    jéé, taky bych si chtěla na klavír zahrát Love me like you do, pořád jí poslouchám jak šílená :D
    a souhlasím s tebou s tím o 50SOG, nahá Ana tam byla furt, ale Grey nic moc :D a já z konce zmatená nebyla, páč jsem četla knihy :D
    ta pizza kapsa vypadá snad líp, než pizza, musím někdy zkusit, vždycky jsem se jí bála :D
    a ohledně přejídání jsem nedávno přišla na to samé :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ve škole se ti to určitě brzký zlepší ;) hlavně se z ní nestresuj. Protože ti to za to nestojí ;)
    Gratuji k výročí s Honzíkem ;) musíte být krásný par :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k výročí. Je hezké že vám to tak klape :) Ty valentýsnké lívanečky jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  6. jůů, gratluji k tomu výročí s Honzou :)) a s tím cvičením si nelam hlavu ;) 3x týdně je myslím si, že dost :) na mě je to pořád málo jídla, ale ty musíš vědět, co tělu stačí:)

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji k výročí :). Bože, dostala jsem z toho jídla zase hlad :D

    OdpovědětVymazat
  8. Obávám se, že větší svačiny bych už asi ani nesnědla :D Dopoledne sice mám jen jogurt s ovocem a někdy racia, ale většinou hned v 11:30 a velká snídaně (7:10) a odpolední.. no to jsou tak 4 knackebroty, kus pečiva a nějaká ta bílkovina k tomu..:D a jsem teda plná dost :) no uvidím. Tělo si řekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale děkuju za nápad :) naštěstí je arašídové máslo zdravé a je plné dobrých látek, takže mě jeho konzumace nevadí:)

      Vymazat
  9. Tvůj vztah ti děsně závidím!:) Konec filmu skončil jako v knížce;) Ve škole je toho teď opravdu hodně:/ A s jídlem.. já to mám pořád hrozné...

    OdpovědětVymazat
  10. No.. mě se ty jídelníčky ale nelíbí:/ Naštěstí ale nemám nějak výčitky:) Jo, mamka naštěstí v pohodě:) Recept bude:)

    OdpovědětVymazat
  11. Nikdy jsem neholdovala banánům, ale když vidím všechny ty fotky ovesných kaší, dostanu neskutečnou chuť na banány a sežrala bych celej trs najednou. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluji k výročí! :) To hrozně utíká tyjo, pamatuji si, jak jsi psala o tom, že jste se s Honzíkem potkali :) Jinak divím se, že se Ti 50 Shades of Grey líbilo, já se střídavě smála a zívala, hrozně mi to připomínalo Stmívání :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! Přeji hezký den ;)